Zin in een lichte en zomerse maaltijd of lunch? Deze plaattaart met zelfgemaakte rucolapesto, groene asperges en prei is ultiem genieten. Hij is super smaakvol en perfect als voorgerecht, hoofdgerecht of lunch! Je kunt hem ook in kleine stukjes snijden en ervan genieten bij de borrel of als tapashapje. Benieuwd naar het supermakkelijke en snelle recept? Lees dan snel verder.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

10 minuten + 25 minuten oven

Social

Studentjekookt
WAT HEB JE NODIG (1 plaattaart):
  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 ei
  • 1 grote prei
  • 150 gr groene aspergetips
  • 2 el groene rucolapesto of andere pesto naar keuze
  • Parmezaanse kaas
  • 1 el pijnboompitjes
  • peper en zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Rol het bladerdeeg uit oven de bakplaat en snijd er met een mes voorzichtig een rechthoek in waarbij je overal ongeveer 2-3 cm van de rand blijft. Hierdoor krijg je straks een rand als hij uit de oven komt. Prik met een vork gaatjes over de hele rechthoek (dus niet in de randen!).
  3. Snijd de prei in ringen. Verhit een scheut olie in een pan en bak de prei hierin 5-7 minuten tot hij gaar is.
  4. Besmeer de plaattaart met rucolapesto (wederom niet over de randen) en beleg vervolgens met de aspergetips en prei. Bestrooi de plaattaart ten slotte nog met de helft van de Parmezaanse kaas en zwarte peper.
  5. Klop het ei los met een vork en smeer de randen in.
  6. Schuif de plaattaart voor ongeveer 2 minuten in de oven tot hij mooi goudbruin kleurt.
  7. Als hij uit de oven komt bestrooi je de andere helft van de Parmezaanse kaas eroverheen. Je kunt de plaattaart zowel warm als koud eten.
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (1 plaattaart):
  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 ei
  • 1 grote prei
  • 150 gr groene aspergetips
  • 2 el groene rucolapesto of andere pesto naar keuze
  • Parmezaanse kaas
  • 1 el pijnboompitjes
  • peper en zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Rol het bladerdeeg uit oven de bakplaat en snijd er met een mes voorzichtig een rechthoek in waarbij je overal ongeveer 2-3 cm van de rand blijft. Hierdoor krijg je straks een rand als hij uit de oven komt. Prik met een vork gaatjes over de hele rechthoek (dus niet in de randen!).
  3. Snijd de prei in ringen. Verhit een scheut olie in een pan en bak de prei hierin 5-7 minuten tot hij gaar is.
  4. Besmeer de plaattaart met rucolapesto (wederom niet over de randen) en beleg vervolgens met de aspergetips en prei. Bestrooi de plaattaart ten slotte nog met de helft van de Parmezaanse kaas en zwarte peper.
  5. Klop het ei los met een vork en smeer de randen in.
  6. Schuif de plaattaart voor ongeveer 2 minuten in de oven tot hij mooi goudbruin kleurt.
  7. Als hij uit de oven komt bestrooi je de andere helft van de Parmezaanse kaas eroverheen. Je kunt de plaattaart zowel warm als koud eten.
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept