Van appelflap en brownie baked oats tot appeltaart overnight oats. Je hebt het hier allemaal al voorbij zien komen. Maar what about de echte Hollandse klassieker? De tompouce (of tompoes?). Ik maakte er een overheerlijke gezonde variant van. Lekker als ontbijt, maar ook als lunch of om mee te nemen. Hoog in eiwitten en vezels en bovendien fantastisch lekker. Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

15 minuten + nachtje (min. 4 uur) koelkast

Social

Studentjekookt
WAT HEB JE NODIG (1 pers.):
  • 40 gr havermout
  • 150 ml amandelmelk
  • 1 el chiazaad
  • 4 el (plantaardige) kwark
  • 1 el agavesiroop of 1 tl vanille essence
  • 1 el ruby chocolade druppels
WAT MOET JE DOEN:
  1. Meng de havermout met het chiazaad, de amandelmelk en agavesiroop (of vanille essence). Roer goed door en zet 5-10 minuten in de koelkast.
  2. Smelt ondertussen de ruby chocolade au bain marie of in de magnetron.
  3. Haal het havermoutmengsel uit de koeling. Schep in een glas of bakje eerst 2 el havermoutmengsel, gevolgd door 2 el kwark. Herhaal dit nog een keer, zodat je vier lagen hebt (2x havermout, 2x kwark). Top af met nog een klein beetje havermoutmengel.
  4. Giet de gesmolten ruby chocolade eroverheen en zet minimaal 4 uur in de koelkast.
  5. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (1 pers.):
  • 40 gr havermout
  • 150 ml amandelmelk
  • 1 el chiazaad
  • 4 el (plantaardige) kwark
  • 1 el agavesiroop of 1 tl vanille essence
  • 1 el ruby chocolade druppels
WAT MOET JE DOEN:
  1. Meng de havermout met het chiazaad, de amandelmelk en agavesiroop (of vanille essence). Roer goed door en zet 5-10 minuten in de koelkast.
  2. Smelt ondertussen de ruby chocolade au bain marie of in de magnetron.
  3. Haal het havermoutmengsel uit de koeling. Schep in een glas of bakje eerst 2 el havermoutmengsel, gevolgd door 2 el kwark. Herhaal dit nog een keer, zodat je vier lagen hebt (2x havermout, 2x kwark). Top af met nog een klein beetje havermoutmengel.
  4. Giet de gesmolten ruby chocolade eroverheen en zet minimaal 4 uur in de koelkast.
  5. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept