Ik gooi er nog maar een baked oats receptje in, want we kunnen er allemaal geen genoeg van krijgen. Deze keer een strawberry cheesecake variant! Ik gebruik jam met minder suiker in combinatie met kwark als binnenkant, waardoor het gerechtje lekker zoet en eiwitrijk is. In combinatie met stukjes aardbei en een klein Verkadekoekje bovenop, is dit het perfect gezonde en voedzame ontbijtje! Ben je benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

5 minuten + 20 minuten oven

Social

Studentjekookt
WAT HEB JE NODIG (1 pers.):
  • 55 gr havermout
  • 150 ml amandelmelk
  • 1 tl bakpoeder
  • halve banaan
  • 1 el kwark
  • 1 el aardbeienjam met minder suiker of suikervrij
  • 1 mini Verkade nizza koekje (of ander koekje naar keuze)
  • 5 aardbeien (diepvries of vers)
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een klein ovenschaaltje in.
  2. Prak de banaan en doe samen met de havermout, amandelmelk en het bakpoeder in een kom. Mix goed.
  3. Stort 2/3 van het havermoutmengsel in het ovenschaaltje. Schep vervolgens 1 el kwark en 1 el jam in het midden van het mengsel. Stort nu het overige deel van het havermoutmengsel over de kwark en de jam. Schud een beetje met het ovenschaaltje zodat het evenredig verdeeld is.
  4. Leg het koekje in het midden. Snijd de aardbeien in stukjes en leg rondom het koekje.
  5. Bak het geheel in 20 minuten goudbruin in de oven en serveer warm.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (1 pers.):
  • 55 gr havermout
  • 150 ml amandelmelk
  • 1 tl bakpoeder
  • halve banaan
  • 1 el kwark
  • 1 el aardbeienjam met minder suiker of suikervrij
  • 1 mini Verkade nizza koekje (of ander koekje naar keuze)
  • 5 aardbeien (diepvries of vers)
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een klein ovenschaaltje in.
  2. Prak de banaan en doe samen met de havermout, amandelmelk en het bakpoeder in een kom. Mix goed.
  3. Stort 2/3 van het havermoutmengsel in het ovenschaaltje. Schep vervolgens 1 el kwark en 1 el jam in het midden van het mengsel. Stort nu het overige deel van het havermoutmengsel over de kwark en de jam. Schud een beetje met het ovenschaaltje zodat het evenredig verdeeld is.
  4. Leg het koekje in het midden. Snijd de aardbeien in stukjes en leg rondom het koekje.
  5. Bak het geheel in 20 minuten goudbruin in de oven en serveer warm.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept