Wat is er op zo’n regenachtige dag als vandaag nou lekkerder dan een romige risotto. Deze variant met boerenkoolpesto is niet alleen lekker, maar ook ontzettend makkelijk om te maken. Uiteraard heeft deze risotto de authentieke smaak door de bouillon en Parmezaan. We like it salty! Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

40 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2 pers):
  • 250 gr risottorijst
  • 1 blokje groentenbouillon
  • 1 teentje knoflook en 1 sjalot
  • 150 ml droge witte wijn
  • 2 el Parmezaanse kaas + extra voor garnering
  • 2 trosjes cherrytomaten
  • 2 handjes spinazie
    Voor de pesto
  • 10 blaadjes basilicum
  • 2 flinke handen boerenkool
  • 30 gr pijnboompitten
  • peper en zout
  • 4 el olijfolie
  • klein scheutje water
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en leg de trosjes cherrytomaten in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie, peper en zout.
    Rooster ongeveer 15-20 minuten in de oven.
  2. Breng een pan met 1,5-2 liter water aan de kook en verkruimel hierboven het bouillonblokje.
  3. Snijd de sjalot fijn. Verhit in een diepe pan een scheutje olijfolie en fruit hierin de sjalot. Voeg na 3 minuten de risottorijst toe en blus na 1 minuut af met de witte wijn.
  4. Als de wijn volledig is opgenomen door de rijst, voeg je twee soeplepels bouillon toe. Als de bouillon is opgenomen, voeg je weer een nieuwe schep toe. Dit doe je net zo lang tot de rijst gaar is. Dit duurt ongeveer 15-20 minuten. Blijf steeds proeven of je risotto gaar is.
  5. Ondertussen maak je de pesto. Doe alle ingrediënten voor de pesto in de blender en blend tot een gladde pesto. Is je pesto nog te grof? Voeg dan extra olijfolie en/of water toe tot de gewenste dikte is bereikt.
  6. Bak ondertussen de spinazie in een koekenpan tot alles geslonken is.
  7. Als de risotto klaar roer je de pesto en spinazie door de risotto. Pers ook een teentje knoflook uit en voeg nog wat zwarte peper toe. Laat alles nog 5 minuutjes koken.
  8. Serveer de risotto met de geroosterde cherrytomaatjes en extra Parmezaanse kaas.
  9. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instagramstory met de tag @easyculi!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (2 pers):
  • 250 gr risottorijst
  • 1 blokje groentenbouillon
  • 1 teentje knoflook en 1 sjalot
  • 150 ml droge witte wijn
  • 2 el Parmezaanse kaas + extra voor garnering
  • 2 trosjes cherrytomaten
  • 2 handen spinazie
    Voor de pesto
  • 10 blaadjes basilicum
  • 2 flinke handen boerenkool
  • 30 gr pijnboompitten
  • peper en zout
  • 4 el olijfolie
  • klein scheutje water
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en leg de trosjes cherrytomaten in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie, peper en zout.
    Rooster ongeveer 15-20 minuten in de oven.
  2. Breng een pan met 1,5-2 liter water aan de kook en verkruimel hierboven het bouillonblokje.
  3. Snijd de sjalot fijn. Verhit in een diepe pan een scheutje olijfolie en fruit hierin de sjalot. Voeg na 3 minuten de risottorijst toe en blus na 1 minuut af met de witte wijn.
  4. Als de wijn volledig is opgenomen door de rijst, voeg je twee soeplepels bouillon toe. Als de bouillon is opgenomen, voeg je weer een nieuwe schep toe. Dit doe je net zo lang tot de rijst gaar is. Dit duurt ongeveer 15-20 minuten. Blijf steeds proeven of je risotto gaar is.
  5. Ondertussen maak je de pesto. Doe alle ingrediënten voor de pesto in de blender en blend tot een gladde pesto. Is je pesto nog te grof? Voeg dan extra olijfolie en/of water toe tot de gewenste dikte is bereikt.
  6. Bak ondertussen de spinazie in een koekenpan tot alles geslonken is.
  7. Als de risotto klaar roer je de pesto en spinazie door de risotto. Pers ook een teentje knoflook uit en voeg nog water zwarte peper toe. Laat alles nog 5 minuutjes koken.
  8. Serveer de risotto met de geroosterde cherrytomaatjes en extra Parmezaanse kaas.
  9. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instagramstory met de tag @easyculi!

Deel het recept