Kan jij ook geen genoeg krijgen van baked oats? Ik in ieder geval niet. Ik vind het zo chill dat er inmiddels al honderden verschillende variaties zijn met verschillende smaken. Elke keer probeer ik weer wat nieuws. Deze keer werden het baked lava cake oats met pretzels! Een combinatie van zoet en zout waarbij je je vingers aflikt! Bovendien ook nog voedzaam, gezond en helemaal vegan! Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

5 min + 20 min oven

Social

Studentjekookt
WAT HEB JE NODIG (1 pers.):
  • halve banaan
  • 1 el cacao
  • 1 tl bakpoeder
  • 50 gr havermout
  • 100 ml amandelmelk
  • 1 tl vegan chocospread (of nutella, chocopasta, etc.)
  • 6 pretzels
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een klein ovenschaaltje in.
  2. Prak de halve banaan en doe in een kom samen met de havermout, amandelmelk, het cacaopoeder en bakpoeder. Mix goed.
  3. Schenk 2/3 van het mengsel in de ovenschaal. Maak een klein kuiltje in het midden en schep hier voorzichtig de chocospread in.
  4. Schenk het overige deel van het mengsel eroverheen.
  5. Leg nu de 6 pretzels bovenop en duw zachtjes aan. Mocht je nu een hele warme/snelle oven hebben waarin dingen snel verbranden, raad ik je aan de pretzels heel even met je vinger in te vetten met bijv. wat olijfolie of bakspray. Zo weet je zeker dat ze niet verbranden. Dit hoeft natuurlijk niet persé.
  6. Bak de baked oats voor ongeveer 15-20 minuten in de oven.
  7. Serveer direct. (serveertip: snijd de overige halve banaan in blokjes en serveer samen met de baked oats!)
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (1 pers.):
  • halve banaan
  • 1 el cacao
  • 1 tl bakpoeder
  • 50 gr havermout
  • 100 ml amandelmelk
  • 1 tl vegan chocospread (of nutella, chocopasta, etc.)
  • 6 pretzels
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een klein ovenschaaltje in.
  2. Prak de halve banaan en doe in een kom samen met de havermout, amandelmelk, het cacaopoeder en bakpoeder. Mix goed.
  3. Schenk 2/3 van het mengsel in de ovenschaal. Maak een klein kuiltje in het midden en schep hier voorzichtig de chocospread in.
  4. Schenk het overige deel van het mengsel eroverheen.
  5. Leg nu de 6 pretzels bovenop en duw zachtjes aan. Mocht je nu een hele warme/snelle oven hebben waarin dingen snel verbranden, raad ik je aan de pretzels heel even met je vinger in te vetten met bijv. wat olijfolie of bakspray. Zo weet je zeker dat ze niet verbranden. Dit hoeft natuurlijk niet persé.
  6. Bak de baked oats voor ongeveer 15-20 minuten in de oven.
  7. Serveer direct. (serveertip: snijd de overige halve banaan in blokjes en serveer samen met de baked oats!)
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept