Voor een gezonde snack ben je hier aan het goede adres! Ik bak graag gezonde en voedzame tussendoortjes die lekker zijn voor thuis, op het werk of op school. Voor mij betekent gezond bakken het gebruiken van gezondere alternatieven voor bijvoorbeeld suiker en boter. Zo bak ik bijvoorbeeld veel met appelmoes en banaan voor een zoete smaak en gebruik ik cacao in plaats van chocolade. Dit maakt baksels niet alleen gezonder, maar ook voedzamer en vrij van gekke suikers of andere toevoegingen. Deze keer maakte ik peanutbutter-jelly muffins! Een gouden combinatie natuurlijk waar je absoluut geen nee tegen kunt zeggen. De muffins zijn glutenvrij (bij het gebruik van glutenvrije havermout), suikervrij en lactosevrij. Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

10 minuten + 30 min oven

Social

Studentjekookt
WAT HEB JE NODIG (+/- 12 muffins):
  • 180 gr havermout
  • 200 ml amandelmelk
  • 100 gr suikervrije appelmoes
  • 2 eieren
  • 3 el pindakaas
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl vanille essence
  • 2 el suikervrije aardbeienjam
  • snuf zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een muffinvorm in of bekleed de muffinvormpjes met een muffinpapiertje.
  2. Doe alle ingrediënten behalve de jam bij elkaar in een kom en meng met een spatel tot een beslag.
  3. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes.
  4. Schep nu met een theelepeltje een klein beetje jam op elk muffinvormpje. Vervolgens ga je met een houten prikkertje ‘swirlen’ om de jam over de bovenkant te verdelen. Herhaal voor alle muffins.
  5. Zet de bakvorm in de oven en bak voor 20-30 minuten tot de muffins goudbruin zijn gekleurd.
  6. Haal de muffins uit de oven en laat ze afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt.
  7. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (+/- 12 muffins):
  • 180 gr havermout
  • 200 ml amandelmelk
  • 100 gr suikervrije appelmoes
  • 2 eieren
  • 3 el pindakaas
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl vanille essence
  • 2 el suikervrije aardbeienjam
  • snuf zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een muffinvorm in of bekleed de muffinvormpjes met een muffinpapiertje.
  2. Doe alle ingrediënten behalve de jam bij elkaar in een kom en meng met een spatel tot een beslag.
  3. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes.
  4. Schep nu met een theelepeltje een klein beetje jam op elk muffinvormpje. Vervolgens ga je met een houten prikkertje ‘swirlen’ om de jam over de bovenkant te verdelen. Herhaal voor alle muffins.
  5. Zet de bakvorm in de oven en bak voor 20-30 minuten tot de muffins goudbruin zijn gekleurd.
  6. Haal de muffins uit de oven en laat ze afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt.
  7. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept