Mijn favoriete toetje is toch wel de brownie. Daar kan ik echt intens van genieten. Bij brownies is het vaak wel zo dat je na twee happen echt al vol zit, omdat het zooo machtig is. Deze bruine bonen brownie brengt daar verandering in! Je proeft oprecht niet dat er bonen in zitten en hij is net zo smeuïg als een gewone brownie. Je kunt er met een gerust hart twee stukken van eten ;). De brownie is gezond, makkelijk, snel én lekker. Wat wil je nog meer?

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

10 minuten + 25 min oven

Social

Studentjekookt
WAT HEB JE NODIG (1 pers.):
  • 50 gr zwarte bonen
  • 1 ei
  • halve banaan
  • 1 dadel
  • 1 el cacao
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 oreo
  • 1 el ruby chocolate drops
  • sprinkles
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een klein ovenschaaltje in.
  2. Doe de zwarte bonen samen met het ei, de banaan, dadel, cacao en het bakpoeder in een kom en mix met een staafmixer tot een glad beslag. Je kunt ook een blender gebruiken.
  3. Stort het beslag in een ovenschaaltje. Leg in het midden van het beslag een Oreo en duw lichtjes aan.
  4. Zet de brownie voor ongeveer 25 minuten in de oven. Controleer met een satéprikker of de brownie gaar is. Laat hem vervolgens nog 10 minuten afkoelen op het aanrecht.
  5. Smelt de ruby chocolade au bain marie en giet over de brownie. Top af met wat gekleurde sprinkles.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (1 pers.):
  • 50 gr zwarte bonen
  • 1 ei
  • halve banaan
  • 1 dadel
  • 1 el cacao
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 oreo
  • 1 el ruby chocolate drops
  • sprinkles
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een klein ovenschaaltje in.
  2. Doe de zwarte bonen samen met het ei, de banaan, dadel, cacao en het bakpoeder in een kom en mix met een staafmixer tot een glad beslag. Je kunt ook een blender gebruiken.
  3. Stort het beslag in een ovenschaaltje. Leg in het midden van het beslag een Oreo en duw lichtjes aan.
  4. Zet de brownie voor ongeveer 25 minuten in de oven. Controleer met een satéprikker of de brownie gaar is. Laat hem vervolgens nog 10 minuten afkoelen op het aanrecht.
  5. Smelt de ruby chocolade au bain marie en giet over de brownie. Top af met wat gekleurde sprinkles.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept