Bij zomers weer hoort natuurlijk een zomerse snack! Op Aliexpress heb ik een ijsjesvorm en ijsjesstokjes besteld om zelf ijsjes te kunnen maken. Dit is onwijs eenvoudig. Bovendien bevatten zelfgemaakte ijsjes bijna alleen maar fruit, waardoor ze ontzettend gezond en laag in calorieën zijn. Benieuwd naar hoe je deze lekkere mango-kokos ijsjes maakt? Lees dan snel verder.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

10 minuten + 3 uur vriezer

Social

Studentjekookt
WAT HEB JE NODIG (4 ijsjes):
  • 125 gr mango
  • 125 gr perzik
  • 100 gr kokoscrème
  • 150 ml amandelmelk
  • water naar hoeveelheid
WAT MOET JE DOEN:
  1. Doe de mango samen met de perzik in de blender en blend samen met de amandelmelk tot een gladde massa. Als het echt nog te dik is om in de ijsvormpjes te gieten, doe je er nog wat water bij. Blijf water toevoegen en blenden tot de gewenste dikte is bereikt.
  2. Vul de ijsvormpjes voor 3/4 met het mango-perzik mengsel.
  3. Zet de vormpjes ongeveer 20 minuten in de diepvries. Na 20 minuten haal je ze eruit. Het mag nog niet bevroren zijn, want je moet de stokjes er nog in kunnen prikken.
  4. Vul de overige 1/4 van de ijsvormpjes met kokoscrème en prik de stokjes in het ijsje tot ongeveer halverwege.
  5. Zet de ijsjes voor 2,5 uur de koelkast tot ze volledig bevroren zijn.
  6. Als je de ijsjes uit de vorm wil halen, kun je ze het beste even onder de lauwwarme kraan halen. Zo gaan ze gemakkelijk uit de vorm.
  7. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (4 ijsjes):
  • 125 gr mango
  • 125 gr perzik
  • 100 gr kokoscrème
  • 150 ml amandelmelk
  • water naar hoeveelheid
WAT MOET JE DOEN:
  1. Doe de mango samen met de perzik in de blender en blend samen met de amandelmelk tot een gladde massa. Als het echt nog te dik is om in de ijsvormpjes te gieten, doe je er nog wat water bij. Blijf water toevoegen en blenden tot de gewenste dikte is bereikt.
  2. Vul de ijsvormpjes voor 3/4 met het mango-perzik mengsel.
  3. Zet de vormpjes ongeveer 20 minuten in de diepvries. Na 20 minuten haal je ze eruit. Het mag nog niet bevroren zijn, want je moet de stokjes er nog in kunnen prikken.
  4. Vul de overige 1/4 van de ijsvormpjes met kokoscrème en prik de stokjes in het ijsje tot ongeveer halverwege.
  5. Zet de ijsjes voor 2,5 uur de koelkast tot ze volledig bevroren zijn.
  6. Als je de ijsjes uit de vorm wil halen, kun je ze het beste even onder de lauwwarme kraan halen. Zo gaan ze gemakkelijk uit de vorm.
  7. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept