Friyay! Tijd om uit te pakken. Wat dacht je van deze gezonde en fluffy pannenkoekjes? Lekker als ontbijt of lunch met een lepeltje kwark en vers fruit. Hoog in eiwitten en bovendien ontzettend smaakvol. Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten

Social

Studentjekookt
WAT HEB JE NODIG (+/- 5-7 fluffy pancakes):
  • 200 gr kwark naar keuze
  • 70 gr speltbloem
  • 25 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 flinke hand verse spinazie
  • 2 eieren
  • 1 tl kaneel
  • snuf zout
  • paar drupjes vanille essence
  • olie of boter om in te bakken
WAT MOET JE DOEN:
  1. Zeef de bloem en het zelfrijzend bakmeel en doe het vervolgens in een kom.
  2. Voeg alle andere ingrediënten (behalve olie/boter) toe en mix het geheel met een staafmixer tot een dik beslag zonder klontjes. Je kunt ook alle ingrediënten in een blender doen en tot een glad beslag blenden.
  3. Verhit een scheut olie of klontje boter in een koekenpan en maak met een eetlepel 2 tot 3 hoopjes beslag per keer.
  4. Laat de pannenkoekjes ongeveer 2-3 minuten bakken en keer ze vervolgens om en laat ze dan nog een minuut of 2 bakken.
  5. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (+/- 5-7 fluffy pancakes):
  • 200 gr kwark naar keuze
  • 70 gr speltbloem
  • 25 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 flinke hand verse spinazie
  • 2 eieren
  • 1 tl kaneel
  • snuf zout
  • paar drupjes vanille essence
  • olie of boter om in te bakken
WAT MOET JE DOEN:
  1. Zeef de bloem en het zelfrijzend bakmeel en doe het vervolgens in een kom.
  2. Voeg alle andere ingrediënten (behalve olie/boter) toe en mix het geheel met een staafmixer tot een dik beslag zonder klontjes. Je kunt ook alle ingrediënten in een blender doen en tot een glad beslag blenden.
  3. Verhit een scheut olie of klontje boter in een koekenpan en maak met een eetlepel 2 tot 3 hoopjes beslag per keer.
  4. Laat de pannenkoekjes ongeveer 2-3 minuten bakken en keer ze vervolgens om en laat ze dan nog een minuut of 2 bakken.
  5. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept