De baked oats hype continues en ik blijf ook veel nieuwe smaken uitproberen! De OREO variant was razend populair, dus vandaag een variatie: stroopwafel baked oats! Gezond, makkelijk, snel en ZO lekker. Top af met een lepeltje salted caramel, honing of maple syrup en geniet van dit geweldige ontbijt.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

5 minuten + 25 minuten oven

Social

Studentjekookt
WAT HEB JE NODIG (1 pers.):
  • 50 gr havermout
  • 60 ml amandelmelk
  • 1 ei
  • 1 el kwark
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 mini stroopwafels
  • paar drupjes vanille essence
  • topping naar keuze, bijvoorbeeld salted caramel, honing of maple syrup
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een klein ovenschaaltje in.
  2. Meng de havermout samen met de melk, het ei, de kwark, het bakpoeder en de vanille essence in een kom en giet het in het ovenschaaltje. Je kunt alles ook al direct in de ovenschaal doen en daarin mixen. Net zo makkelijk ;).
  3. Leg een mini stroopwafel in het midden bovenop het mengsel. De andere stroopwafel verkruimel je over de zijkanten.
  4. Bak de baked stroopwafel oats in ongeveer 25 minuten goudbruin. Top af met wat salted caramel, honing of maple syrup.
  5. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (1 pers.):
  • 50 gr havermout
  • 60 ml amandelmelk
  • 1 ei
  • 1 el kwark
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 mini stroopwafels
  • paar drupjes vanille essence
  • topping naar keuze, bijvoorbeeld salted caramel, honing of maple syrup
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een klein ovenschaaltje in.
  2. Meng de havermout samen met de melk, het ei, de kwark, het bakpoeder en de vanille essence in een kom en giet het in het ovenschaaltje. Je kunt alles ook al direct in de ovenschaal doen en daarin mixen. Net zo makkelijk ;).
  3. Leg een mini stroopwafel in het midden bovenop het mengsel. De andere stroopwafel verkruimel je over de zijkanten.
  4. Bak de baked stroopwafel oats in ongeveer 25 minuten goudbruin. Top af met wat salted caramel, honing of maple syrup.
  5. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept