Dat je heel gemakkelijk zelf bagels kunt bakken, wisten jullie natuurlijk al door dit fijne recept. Nu heb ik een variant bedacht op dit lekkere recept, namelijk zoete bagels! Super lekker voor bij het ontbijt of de lunch, maar ook geschikt voor bij de kerstbrunch! Deze broodjes smaken naar kaneelbroodjes, maar dan een stuk gezonder (en verser!). Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

15 minuten + 20 minuten oven

Social

WAT HEB JE NODIG (+/- 5 bagels):
  • 250 gr yoghurt
  • 300 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl zout
  • 2 el  kaneel of koek- en speculaaskruiden
  • 1 ei
  • 1 el kristalsuiker
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Doe de yoghurt samen met het zelfrijzend bakmeel, het zout en de koek- en speculaaskruiden in een kom. Spatel of mix tot er een deeg ontstaat. Je kunt een keukenmachine gebruiken, maar je kunt ook gewoon je handen (en een spatel) gebruiken.
  3. Zodra het deeg een bol vormt, bestuif je het aanrecht met wat bloem of zelfrijzend bakmeel en kneed je de bol nog even kort. Verdeel het deeg in 5 balletjes.
  4. Nu ga je de bagels maken. Duw het balletje plat tussen je handen en duw met je vinger een gat in het midden. Trek dit gat iets groter, zodat de vorm van een bagel ontstaat. Vind je dit lastig, check dan mijn reels op Instagram voor een tutorial. Dan kun je precies zien hoe ik het doe! Herhaal dit voor alle bagels.
  5. Leg de bagels op de bakplaat. Klop het ei los in een kommetje en bestrijk alle bagels met het ei.
  6. Mix in een ander kommetje de kaneel met de suiker. Besprenkel alle bagels met de kaneelsuiker. Gebruik zoveel als jij lekker vindt.
  7. Schuif de bagels vo0r 20 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn gekleurd.
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (+/- 5 bagels):
  • 250 gr yoghurt
  • 300 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl zout
  • 2 el  kaneel of koek- en speculaaskruiden
  • 1 ei
  • 1 el kristalsuiker
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Doe de yoghurt samen met het zelfrijzend bakmeel, het zout en de koek- en speculaaskruiden in een kom. Spatel of mix tot er een deeg ontstaat. Je kunt een keukenmachine gebruiken, maar je kunt ook gewoon je handen (en een spatel) gebruiken.
  3. Zodra het deeg een bol vormt, bestuif je het aanrecht met wat bloem of zelfrijzend bakmeel en kneed je de bol nog even kort. Verdeel het deeg in 5 balletjes.
  4. Nu ga je de bagels maken. Duw het balletje plat tussen je handen en duw met je vinger een gat in het midden. Trek dit gat iets groter, zodat de vorm van een bagel ontstaat. Vind je dit lastig, check dan mijn reels op Instagram voor een tutorial. Dan kun je precies zien hoe ik het doe! Herhaal dit voor alle bagels.
  5. Leg de bagels op de bakplaat. Klop het ei los in een kommetje en bestrijk alle bagels met het ei.
  6. Mix in een ander kommetje de kaneel met de suiker. Besprenkel alle bagels met de kaneelsuiker. Gebruik zoveel als jij lekker vindt.
  7. Schuif de bagels vo0r 20 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn gekleurd.
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept