Ik ben dol op carbs! Pasta, rijst, aardappelen en brood: ik eet het elke dag. Vandaag stond deze spaghetti gemaakt van zoete aardappel met vegetarische balletjes in een tomatensaus op het menu. Deze zelfgemaakte tomatensaus is echt ZO lekker. Als je dit maakt, koop je nooit meer sauzen uit pot. Ik koos voor vega balletjes, maar je kunt uiteraard ook gewone balletjes gebruiken of een andere vleesvervanger. Deze aardappelpasta is hartstikke gezond, voedzaam, lekker én makkelijk. En dankzij de zoete aardappel is dit gerecht ook glutenvrij! Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten

Social

Studentjekookt
WAT HEB JE NODIG (2-3 pers.):
  • 4 middelgrote zoete aardappelen
  • 500 ml passata (gezeefde tomaten)
  • 1 rode ui
  • 1 grote courgette
  • 200 gr wortel
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 (vegetarische) gehaktballetjes
  • halve tl chiliflakes
  • 1 tl oregano
  • peper en zout
  • paar takjes verse basilicum
  • optioneel: Parmezaanse kaas
WAT MOET JE DOEN:
  1. Schil de zoete aardappelen en maak er met de spiraalsnijder lange spaghettislierten van.
  2. Snijd de courgette en wortel in kleine blokjes en snipper de ui.
  3. Verhit een scheut olie of wat boter in een pan en fruit hierin de ui. Voeg vervolgens de wortel en chiliflakes toe en laat een minuut of 5 bakken. Voeg vervolgens de courgette toe en bak weer 5 minuten.
  4. Voeg nu de passata, oregano en een snuf peper en zout toe. Roer goed en laat zachtjes sudderen.
  5. Breng ondertussen een pan water aan de kook. Kook hierin de zoete aardappel spaghetti 2 minuten. Proef of hij goed is en giet direct af. Je wil hem niet te lang koken anders valt hij uit elkaar.
  6. Bak ondertussen in een aparte koekenpan de (vegetarische) balletjes mooi bruin. Voeg ze vervolgens toe aan de saus. (Je kunt de balletjes ook gewoon meteen bij de saus doen, maar ik vind het lekkerder om ze apart te bakken, omdat ze dan wat krokanter worden. Als je echt vlees gebruikt moet je ze uiteraard sowieso apart bakken).
  7. Pers de teentjes knoflook ook uit boven de saus en voeg een handje versgehakte basilicum toe. Laat nog 5 minuten goed doorkoken. Breng eventueel nog extra op smaak met peper en zout.
  8. Serveer de zoete aardappel spaghetti met de saus en garneer met basilicum en Parmezaanse kaas.
  9. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (2-3 pers.):
  • 4 middelgrote zoete aardappelen
  • 500 ml passata (gezeefde tomaten)
  • 1 rode ui
  • 1 grote courgette
  • 200 gr wortel
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 (vegetarische) gehaktballetjes
  • halve tl chiliflakes
  • 1 tl oregano
  • peper en zout
  • paar takjes verse basilicum
  • optioneel: Parmezaanse kaas
WAT MOET JE DOEN:
  1. Schil de zoete aardappelen en maak er met de spiraalsnijder lange spaghettislierten van.
  2. Snijd de courgette en wortel in kleine blokjes en snipper de ui.
  3. Verhit een scheut olie of wat boter in een pan en fruit hierin de ui. Voeg vervolgens de wortel en chiliflakes toe en laat een minuut of 5 bakken. Voeg vervolgens de courgette toe en bak weer 5 minuten.
  4. Voeg nu de passata, oregano en een snuf peper en zout toe. Roer goed en laat zachtjes sudderen.
  5. Breng ondertussen een pan water aan de kook. Kook hierin de zoete aardappel spaghetti 2 minuten. Proef of hij goed is en giet direct af. Je wil hem niet te lang koken anders valt hij uit elkaar.
  6. Bak ondertussen in een aparte koekenpan de (vegetarische) balletjes mooi bruin. Voeg ze vervolgens toe aan de saus. (Je kunt de balletjes ook gewoon meteen bij de saus doen, maar ik vind het lekkerder om ze apart te bakken, omdat ze dan wat krokanter worden. Als je echt vlees gebruikt moet je ze uiteraard sowieso apart bakken).
  7. Pers de teentjes knoflook ook uit boven de saus en voeg een handje versgehakte basilicum toe. Laat nog 5 minuten goed doorkoken. Breng eventueel nog extra op smaak met peper en zout.
  8. Serveer de zoete aardappel spaghetti met de saus en garneer met basilicum en Parmezaanse kaas.
  9. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept