In het kader van experimenteren met nieuwe gerechten en internationale keukens ben ik aan de slag gegaan met een Turkse pide. Pide is de Turkse benaming voor een plat brood dat meestal rond of ovaal van vorm is. Ik vulde de pide met een kruidig mengsel van (vega) gehakt. Voor het deeg gebruikte ik een soort pizzadeeg. Het resultaat is ontzettend lekker geworden. Deze pide is geschikt als lunch en diner, maar ook voor bij de borrel of als snack. Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

40 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (1 pide):
  • 100 gr vega gehakt
  • 100 gr proteïn pizza
  • 100 ml water
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 3 el tomatenpuree
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 30 gr feta
  • 3 tl sambal
  • 1 tl komijn
  • 1 tl paprikapoeder pikant
  • 1 tl korianderpoeder
  • versgehakte peterselie
  • sesamzaadjes
  • peper en zout
  • olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng het pizzapoeder met 100 ml water en kneed tot een. Bal laat 10 minuten rusten onder een handdoek. Vervolgens bestuif je het aanrecht met wat bloem en rol je het deeg uit tot een ovale vorm.
  3. Vouw nu de uiteinden tot een punt en sla overal de randen om. Leg op de bakplaat. Bestrijk de randen met olijfolie en bestrooi met sesamzaadjes. Bak voor 15 minuten in de oven.
  4. Ondertussen snijd je de paprika in blokjes en snipper je de sjalot. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak hierin de sjalot. Voeg na 3 minuten het gehakt toe en bak mee. Voeg na 5 minuten de paprika toe samen met het komijnpoeder, korianderpoeder, paprikapoeder, 2 el tomatenpuree, de knoflook en de sambal. Voeg eventueel een snuf peper en zout toe. Meng goed en laat nog 5-10 minuten bakken op laag vuur.
  5. Na een kwartier haal je de bodem uit de oven en besmeer je de binnenkant (dus binnen de randen) met 1 el tomatenpuree. Schep het gehaktmengsel erop en zet terug in de oven voor nog eens 15-20 minuten.
  6. De pide is klaar wanneer het deeg goed gaar aanvoelt. Haal uit de oven en bestrooi met versgehakte peterselie, zwarte peper en feta.
  7. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (1 pide):
  • 100 gr vega gehakt
  • 100 gr proteïn pizza
  • 100 ml water
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 3 el tomatenpuree
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 30 gr feta
  • 3 tl sambal
  • 1 tl komijn
  • 1 tl paprikapoeder pikant
  • 1 tl korianderpoeder
  • versgehakte peterselie
  • sesamzaadjes
  • peper en zout
  • olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng het pizzapoeder met 100 ml water en kneed tot een. Bal laat 10 minuten rusten onder een handdoek. Vervolgens bestuif je het aanrecht met wat bloem en rol je het deeg uit tot een ovale vorm.
  3. Vouw nu de uiteinden tot een punt en sla overal de randen om. Leg op de bakplaat. Bestrijk de randen met olijfolie en bestrooi met sesamzaadjes. Bak voor 15 minuten in de oven.
  4. Ondertussen snijd je de paprika in blokjes en snipper je de sjalot. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak hierin de sjalot. Voeg na 3 minuten het gehakt toe en bak mee. Voeg na 5 minuten de paprika toe samen met het komijnpoeder, korianderpoeder, paprikapoeder, 2 el tomatenpuree, de knoflook en de sambal. Voeg eventueel een snuf peper en zout toe. Meng goed en laat nog 5-10 minuten bakken op laag vuur.
  5. Na een kwartier haal je de bodem uit de oven en besmeer je de binnenkant (dus binnen de randen) met 1 el tomatenpuree. Schep het gehaktmengsel erop en zet terug in de oven voor nog eens 15-20 minuten.
  6. De pide is klaar wanneer het deeg goed gaar aanvoelt. Haal uit de oven en bestrooi met versgehakte peterselie, zwarte peper en feta.
  7. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept