Kip kerrie! Het gerecht wat iedereen wel eens gegeten heeft. Ik ben er dol op, omdat het altijd zo lekker romig is. Bovendien is het super makkelijk te maken. Ik maakte deze vega kip kerrie variant met vega kipstukjes. Je kunt natuurlijk ook gewone kip gebruiken als je dat lekkerder vindt! Mik alles in een grote pan, laat het even pruttelen en klaar is kees! Super smaakvol en ook nog eens super voedzaam. Benieuwd hoe je ‘m maakt? Lees dan snel verder!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

25 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2-3 pers.):
  • 150 gr (zilvervlies)rijst
  • 300 gr vega kipstukjes (ik gebruik deze)
  • 2 courgettes
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el kerriepoeder
  • 1 tl sambal
  • 1 el kurkuma
  • 1 el maïzena
  • peper en zout
  • olijfolie
  • optioneel: versgehakte peterselie en chilifakes
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een pan water aan de kook en kook hierin de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ga ondertussen verder met de volgende stap.
  2. Snipper de sjalot en pers een teentje knoflook uit. Snijd de courgette in blokjes.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit hierin de sjalot samen met de sambal. Voeg na 2 minuten de courgette toe en bak weer 2 minuten.
  4. Voeg nu de vega kip, kokosmelk, kurkuma, het kerriepoeder en een flinke snuf peper en zout toe. Meng goed en laat 10 minuten pruttelen. Roer af en toe door.
  5. Na 10 minuten voeg je de maïzena en knoflook toe. Laat nog 5 minuten pruttelen.
  6. Serveer de vegetarische kip kerrie met de rijst en eventueel wat versgehakte peterselie en chilivlokken.
  7. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

Kip kerrie! Het gerecht wat iedereen wel eens gegeten heeft. Ik ben er dol op, omdat het altijd zo lekker romig is. Bovendien is het super makkelijk te maken. Ik maakte deze vega kip kerrie variant met vega kipstukjes. Je kunt natuurlijk ook gewone kip gebruiken als je dat lekkerder vindt! Mik alles in een grote pan, laat het even pruttelen en klaar is kees! Super smaakvol en ook nog eens super voedzaam. Benieuwd hoe je ‘m maakt? Lees dan snel verder!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

25 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2-3 pers.):
  • 150 gr (zilvervlies)rijst
  • 300 gr vega kipstukjes (ik gebruik deze)
  • 2 courgettes
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el kerriepoeder
  • 1 tl sambal
  • 1 el kurkuma
  • 1 el maïzena
  • peper en zout
  • olijfolie
  • optioneel: versgehakte peterselie en chilifakes
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een pan water aan de kook en kook hierin de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ga ondertussen verder met de volgende stap.
  2. Snipper de sjalot en pers een teentje knoflook uit. Snijd de courgette in blokjes.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit hierin de sjalot samen met de sambal. Voeg na 2 minuten de courgette toe en bak weer 2 minuten.
  4. Voeg nu de vega kip, kokosmelk, kurkuma, het kerriepoeder en een flinke snuf peper en zout toe. Meng goed en laat 10 minuten pruttelen. Roer af en toe door.
  5. Na 10 minuten voeg je de maïzena en knoflook toe. Laat nog 5 minuten pruttelen.
  6. Serveer de vegetarische kip kerrie met de rijst en eventueel wat versgehakte peterselie en chilivlokken.
  7. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept