Springrolls zijn niet alleen een ode aan de zomer (of lente, whatever), ze zijn ook hartstikke gezond. Je vult ze met je favoriete ingrediënten, rolt ze op en klaar is kees! Geschikt als lunch, diner of gewoon als snack. Ga jij deze gezonde en plantaardige rakkers proberen?

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten

Social

Studentjekookt
WAT HEB JE NODIG (5 grote springrolls):
  • 5 rijstvellen
  • halve komkommer
  • 2 puntpaprika’s
  • 2 handjes wortel julienne
  • 1 mini romaine sla
  • 1 tl witte en 1 tl zwarte sesamzaadjes
  • halve avocado
  • paar blaadjes Thaise basilicumSaus:
  • 1 el pindakaas
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 50 ml water
WAT MOET JE DOEN:
  1. Snijd de paprika en komkommer in reepjes en de avocado in plakjes. Haal de blaadjes romainesla los en mix de witte sesamzaadjes met de zwarte en zet opzij.
  2. Vul een diep bord met lauwwarm water en leg de rijstvellen klaar.
  3. Dompel nu één rijstvel in het water en wacht 1 minuut tot hij zacht en plakkerig is geworden. Leg het vel op een bord en strijk glad.
  4. Begin met twee blaadjes romainesla in het midden van het vel te leggen. Leg er nu wat komkommer, paprika, wortel julienne, avocadoplakjes en Thaise basilicum op. Sluit af met wat sesamzaadjes. Nu rol je de springroll op. Vouw eerst van onder naar boven en vouw dan de zijkanten naar binnen. Vervolgens rol je hem op naar boven. En klaar! Herhaal met de overige springrolls.
  5. Als je alle springrolls hebt gerold, ga je de saus maken. Mix de pindakaas samen met de sojasaus, het knoflookpoeder en het water en breng zachtjes aan de kook. Blijf met een garde roeren tot er een gladde saus ontstaat.
  6. Serveer je springrolls met de saus!
  7. Eet smakelijk en vergeet niet je gerecht te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (5 grote springrolls):
  • 5 rijstvellen
  • halve komkommer
  • 2 puntpaprika’s
  • 2 handjes wortel julienne
  • 1 mini romaine sla
  • 1 tl witte en 1 tl zwarte sesamzaadjes
  • halve avocado
  • paar blaadjes Thaise basilicumSaus:
  • 1 el pindakaas
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 50 ml water
WAT MOET JE DOEN:
  1. Snijd de paprika en komkommer in reepjes en de avocado in plakjes. Haal de blaadjes romainesla los en mix de witte sesamzaadjes met de zwarte en zet opzij.
  2. Vul een diep bord met lauwwarm water en leg de rijstvellen klaar.
  3. Dompel nu één rijstvel in het water en wacht 1 minuut tot hij zacht en plakkerig is geworden. Leg het vel op een bord en strijk glad.
  4. Begin met twee blaadjes romainesla in het midden van het vel te leggen. Leg er nu wat komkommer, paprika, wortel julienne, avocadoplakjes en Thaise basilicum op. Sluit af met wat sesamzaadjes. Nu rol je de springroll op. Vouw eerst van onder naar boven en vouw dan de zijkanten naar binnen. Vervolgens rol je hem op naar boven. En klaar! Herhaal met de overige springrolls.
  5. Als je alle springrolls hebt gerold, ga je de saus maken. Mix de pindakaas samen met de sojasaus, het knoflookpoeder en het water en breng zachtjes aan de kook. Blijf met een garde roeren tot er een gladde saus ontstaat.
  6. Serveer je springrolls met de saus!
  7. Eet smakelijk en vergeet niet je gerecht te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept