Zodra de zomer eindigt, is het voor mij gewoon meteen weer kerstvibes. Mariah Carey door de speakers en helemaal in de stemming komen! Vandaag post ik alweer het eerste kerstrecept. We beginnen met een nagerecht: een vegan lava cake geworden! En ook nog eens hartstikke gezond en verantwoord. Nou is dat helemaal niet nodig bij kerst, maar het is wel chill als het toetje niet extreem zwaar op de maag ligt. Dan hou je nog genoeg ruimte over voor alle andere lekkernijen ;). Deze lava cake wordt de ster van het kerstdiner, want met dit dessert steel je echt iedereens hart! Dit toetje is ook nog eens binnen 15 minuten klaar, glutenvrij én lactosevrij! Wat wil een mens nog meer?

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

15 minuten

Social

Studentjekookt
WAT HEB JE NODIG (+/- 6 lava cakejes):
  • 160 gr meel (ik gebruikte glutenvrij havermeel)
  • 180 ml amandelmelk
  • 20 gr cacao + extra voor garnering
  • 1 banaan
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl vanille essence
  • snuf zout
  • 12 blokjes pure chocolade
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een muffinvorm in.
  2. Mix alle ingrediënten behalve de blokjes pure chocolade met een staafmixer of in een blender tot een glad beslag.
  3. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Duw nu twee blokjes pure chocolade per muffinvorm in het beslag. Zorg dat ze helemaal bedekt zijn met beslag.
  4. Schuif de lava cakejes voor 12 minuten in de oven.
  5. Serveer de lava cakejes warm op een bord en bestuif eventueel met wat extra cacao.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (+/- 6 lavacakejes):
  • 160 gr meel (ik gebruikte glutenvrij havermeel)
  • 180 ml amandelmelk
  • 20 gr cacao + extra voor garnering
  • 1 banaan
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl vanille essence
  • snuf zout
  • 12 blokjes pure chocolade
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een muffinvorm in.
  2. Mix alle ingrediënten behalve de blokjes pure chocolade met een staafmixer of in een blender tot een glad beslag.
  3. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Duw nu twee blokjes pure chocolade per muffinvorm in het beslag. Zorg dat ze helemaal bedekt zijn met beslag.
  4. Schuif de lava cakejes voor 12 minuten in de oven.
  5. Serveer de lava cakejes warm op een bord en bestuif eventueel met wat extra cacao.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept