Om te vieren dat ik de mijlpaal van 2000 volgers op Instagram had bereikt, heb ik een shit load aan donuts gebakken! Ik heb ze uitgedeeld aan vrienden en familie en echt iedereen was laaiend enthousiast, ik ook trouwens. Ik heb online een donutvorm gekocht (deze) en daarmee is het echt mega makkelijk om ze te maken. Kies je favo toppings en decoratie en klaar is kees! Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

1 uur

Social

WAT HEB JE NODIG (8-10 donuts):
  • 190 gr bloem
  • 150 gr witte suiker
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl zout
  • 1 tl kaneel
  • halve tl nootmuskaat
  • 180 ml amandelmelk
  • 2 drupjes vanille essence
  • 2 el appelmoes
  • 5 el plantaardige boter

    Toppings
  • Dr. Oetker roze glazuur
  • Dr. Oetker wit glazuur
  • Dr. Oetker chocolade glazuur (je kunt ook gewoon pure chocolade smelten)
  • Dr. Oetker sprinkles naar keuze
  • pure hagelslag van de Ruijter
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de donutvorm in.
  2. Doe de bloem samen met de bloem, suiker, bakpoeder, zout, kaneel en nootmuskaat in een grote kom en mix het geheel door elkaar.
  3. Smelt nu de boter in een steelpannetje en voeg vervolgens samen met de amandelmelk, vanille essence en appelmoes toe aan de droge ingrediënten. Mix alles met een garde door elkaar, zodat er geen klontjes meer in zitten.
  4. Doe nu het beslag in een spuitzak, of gebruik een anders plastic zakje waar je een hoekje af kun knippen(je kunt het ook gewoon met een lepel doen, maar dit is handiger). Spuit het beslag in de donutvormen.
  5. Bak de donuts voor ongeveer 15 minuten in de oven en laat ze volgens helemaal afkoelen voordat je je met het glazuur en de toppings aan de slag gaat.
  6. Als de donuts zijn afgekoeld verwarm je het glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking en vervolgens dip je de donuts erin.
  7. Voeg meteen je sprinkles of andere toppings toe, want dit kan niet meer als het glazuur is gesmolten.
  8. Zet de donuts vervolgens 20 minuten in de koelkast, zodat het glazuur uit kan harden.
  9. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen op Instagram met de tag @easyculi!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (8-10 donuts):
  • 190 gr bloem
  • 150 gr witte suiker
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl zout
  • 1 tl kaneel
  • halve tl nootmuskaat
  • 180 ml amandelmelk
  • 2 drupjes vanille essence
  • 2 el appelmoes
  • 5 el plantaardige boter

    Toppings
  • Dr. Oetker roze glazuur
  • Dr. Oetker wit glazuur
  • Dr. Oetker chocolade glazuur (je kunt ook gewoon pure chocolade smelten)
  • Dr. Oetker sprinkles naar keuze
  • pure hagelslag van de Ruijter
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de donutvorm in.
  2. Doe de bloem samen met de bloem, suiker, bakpoeder, zout, kaneel en nootmuskaat in een grote kom en mix het geheel door elkaar.
  3. Smelt nu de boter in een steelpannetje en voeg vervolgens samen met de amandelmelk, vanille essence en appelmoes toe aan de droge ingrediënten. Mix alles met een garde door elkaar, zodat er geen klontjes meer in zitten.
  4. Doe nu het beslag in een spuitzak, of gebruik een anders plastic zakje waar je een hoekje af kun knippen(je kunt het ook gewoon met een lepel doen, maar dit is handiger). Spuit het beslag in de donutvormen.
  5. Bak de donuts voor ongeveer 15 minuten in de oven en laat ze volgens helemaal afkoelen voordat je je met het glazuur en de toppings aan de slag gaat.
  6. Als de donuts zijn afgekoeld verwarm je het glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking en vervolgens dip je de donuts erin.
  7. Voeg meteen je sprinkles of andere toppings toe, want dit kan niet meer als het glazuur is gesmolten.
  8. Zet de donuts vervolgens 20 minuten in de koelkast, zodat het glazuur uit kan harden.
  9. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen op Instagram met de tag @easyculi!

Deel het recept