Ik heb volgende week tentamens en dat betekent dat ik nu twee weken vrij heb om te leren. Dat betekent ook dat ik in de ochtend tijd genoeg heb om een lekker ontbijtje voor mezelf te maken. Als ik naar school moet of moet werken grijp ik vaak snel een boterham of gooi ik wat havermout in een to-go bekertje. Niets speciaals. Vandaag was ik dus vrij en besloot ik om echt even uit te pakken met deze fantastische vegan bananapancakes. Ze bevatten maar 4 ingrediënten en ze zijn echt zooooo lekker. De banaan maakt de pancakes al zoet, waardoor je geen extra zoetstoffen meer nodig hebt. Honger gekregen? Lees snel verder voor het recept!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (12 kleine pannenkoekjes):
  • 100 gr havermout
  • 300 ml amandelmelk
  • 1 banaan
  • 1 tl baking soda
  • olie om in te bakkenServeersuggestie: met kwark met blauwe bessing en honing. 
WAT MOET JE DOEN:
  1. Doe de havermout, amandelmelk, banaan en baking soda in een blender en mix het tot een glad beslag. Je kunt ook een staafmixer gebruiken.
  2. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en doe een klein beetje beslag in de pan. Ik gebruik ongeveer 2-3 el beslag voor één pannenkoek. Bak ze aan beide kanten in ongeveer 1-2 minuten goudbruin.
  3. Serveer je pannenkoeken met toppings naar keuze. Ze zijn warm en koud te eten!
  4. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (12 kleine pannenkoekjes):
  • 100 gr havermout
  • 300 ml amandelmelk
  • 1 banaan
  • 1 tl baking soda
  • olie om in te bakkenServeersuggestie: met kwark met blauwe bessing en honing. 
WAT MOET JE DOEN:
  1. Doe de havermout, amandelmelk, banaan en baking soda in een blender en mix het tot een glad beslag. Je kunt ook een staafmixer gebruiken.
  2. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en doe een klein beetje beslag in de pan. Ik gebruik ongeveer 2-3 el beslag voor één pannenkoek. Bak ze aan beide kanten in ongeveer 1-2 minuten goudbruin.
  3. Serveer je pannenkoeken met toppings naar keuze. Ze zijn warm en koud te eten!
  4. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept