Ik ben sinds een tijdje helemaal into risotto. Een tijdje geleden postte ik een paddenstoelenrisotto en die viel zó goed in de smaak dat ik hem sinds dien echt elke week maak. Vandaag vond ik het eens tijd voor een nieuwe variant. In mijn studentenhuis maakte een huisgenootje vaak tomatenrijst en daarop is deze tomatenrisotto geïnspireerd. Ik roosterde er wat groenten bij in de oven en voegde lekker veel knoflook toe! Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

45 minuten

Social

Studentje kookt
WAT HEB JE NODIG (4 pers.):
  • 400 gr risottorijst
  • 2 liter groentenbouillon (= 1 bouillonblokje en 2 liter water)
  • 250 ml passata (gezeefde tomaten)
  • 2 paprika’s
  • 2 courgettes
  • 1 aubergine
  • 1 ui, 1 sjalot en 2 teentjes knoflook
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 1 el oregano
  • 50 gr Parmezaanse kaas
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de aubergine, courgettes en paprika’s in blokjes en meng met de oregano en wat olijfolie, zout en peper in een kom. Leg vervolgens op bakplaat en bak ongeveer 15-20 minuten in de oven.
  3. Breng 2 liter water aan de kook en voeg het bouillonblokje toe.
  4. Snijd ondertussen de knoflook, sjalot en ui fijn. Verhit een scheut olijfolie in een diepe pan en fruit hierin de sjalot en ui. Voeg na 3 minuten de rijst toe en bak het geheel 2 minuten aan.
  5. Voeg nu een paar flinke soeplepels bouillon toe en laat pruttelen. Als de risotto droger wordt, voeg je weer een nieuwe schep bouillon toe totdat de rijst gaar is.
  6. Als de risotto ongeveer 10 minuten kookt voeg je de passata en knoflook toe. Laat het geheel weer koken. Al de risotto weer wat droger wordt, voeg je weer bouillon toe.
  7. Als de risotto gaar is, haal je de groenten uit de oven en voeg je ze toe aan de risotto. Voeg ook 25 gr Parmezaanse kaas toe en een flinke snuf peper. Roer het geheel goed door elkaar.
  8. Serveer de risotto met de overige Parmezaanse kaas.
  9. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (4 pers.):
  • 400 gr risottorijst
  • 2 liter groentenbouillon (= 1 bouillonblokje en 2 liter water)
  • 250 ml passata (gezeefde tomaten)
  • 2 paprika’s
  • 2 courgettes
  • 1 aubergine
  • 1 ui, 1 sjalot en 2 teentjes knoflook
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 1 el oregano
  • 50 gr Parmezaanse kaas
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de aubergine, courgettes en paprika’s in blokjes en meng met de oregano en wat olijfolie, zout en peper in een kom. Leg vervolgens op bakplaat en bak ongeveer 15-20 minuten in de oven.
  3. Breng 2 liter water aan de kook en voeg het bouillonblokje toe.
  4. Snijd ondertussen de knoflook, sjalot en ui fijn. Verhit een scheut olijfolie in een diepe pan en fruit hierin de sjalot en ui. Voeg na 3 minuten de rijst toe en bak het geheel 2 minuten aan.
  5. Voeg nu een paar flinke soeplepels bouillon toe en laat pruttelen. Als de risotto droger wordt, voeg je weer een nieuwe schep bouillon toe totdat de rijst gaar is.
  6. Als de risotto ongeveer 10 minuten kookt voeg je de passata en knoflook toe. Laat het geheel weer koken. Al de risotto weer wat droger wordt, voeg je weer bouillon toe.
  7. Als de risotto gaar is, haal je de groenten uit de oven en voeg je ze toe aan de risotto. Voeg ook 25 gr Parmezaanse kaas toe en een flinke snuf peper. Roer het geheel goed door elkaar.
  8. Serveer de risotto met de overige Parmezaanse kaas.
  9. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept