Pokébowls, buddhabowls, veggiebowls… ik krijg er geen genoeg van! Super makkelijk om te maken, gezond en ook geweldig lekker. Bovendien is een bowl handig om restjes uit de koelkast in te verwerken en kun je er alle kanten mee uit. Ga je voor vlees, vis of vega(n)? Alles kan! Deze keer ging ik voor een vegan bowl met sticky tempeh, rijst, edamame boontjes en avocado. Lekker groen, lekker makkelijk en lekker simpel. En het geheime ingrediënt voor een perfect zoete sticky tempeh? Agavesiroop! Benieuwd naar dit smakelijke recept? Lees dan snel verder!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

15 minuten

Social

Studentjekookt
WAT HEB JE NODIG (1 pers.):
  • 75 gr sushirijst of pandanrijst (of een andere plakkerige rijst)
  • 100 gr edamame boontjes
  • halve avocado
  • 100 gr tempeh
  • 1 el ketjap
  • 2 el sojasaus
  • 1 el agavesiroop (of honing)
  • 1 tl ketchup
  • 1 tl paprikapoeder
  • peper en zout
  • sesamzaadjes
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een pan met water aan de kook en kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Mix de ketjap met de sojasaus, agavesiroop, ketchup, het paprikapoeder en wat peper en zout.
  3. Snijd de tempeh in blokjes en voeg toe aan de ketjapmarinade. Laat 5 minuten marineren.
  4. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak hierin de tempeh 10 minuten. Wordt het te droog? Voeg extra sojasaus of water toe. Blijf goed omscheppen totdat de tempeh plakkerig wordt.
  5. Serveer de rijst in een diep bord samen met de edamame boontjes, avocado en tempeh. Top af met wat sesamzaadjes.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (1 pers.):
  • 75 gr sushirijst of pandanrijst (of een andere plakkerige rijst)
  • 100 gr edamame boontjes
  • halve avocado
  • 100 gr tempeh
  • 1 el ketjap
  • 2 el sojasaus
  • 1 el agavesiroop (of honing)
  • 1 tl ketchup
  • 1 tl paprikapoeder
  • peper en zout
  • sesamzaadjes
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een pan met water aan de kook en kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Mix de ketjap met de sojasaus, agavesiroop, ketchup, het paprikapoeder en wat peper en zout.
  3. Snijd de tempeh in blokjes en voeg toe aan de ketjapmarinade. Laat 5 minuten marineren.
  4. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak hierin de tempeh 10 minuten. Wordt het te droog? Voeg extra sojasaus of water toe. Blijf goed omscheppen totdat de tempeh plakkerig wordt.
  5. Serveer de rijst in een diep bord samen met de edamame boontjes, avocado en tempeh. Top af met wat sesamzaadjes.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt

Deel het recept