Ik ben dol op pesto! Groen en rood, allebei heerlijk. Met pesto kun je alle kanten op. Het kan op pizza of brood, maar het is ook lekker bij pasta’s, kipgerechten of los als dip. Ik vind pesto uit de supermarkt soms een beetje vlak van smaak en vaak zitten er ook onnodig veel toevoegde tjak in. Genoeg reden om zelf een rode pesto te maken en dat is veel makkelijker dan je denkt! Met een paar ingrediënten zet je een super lekker rode pesto op tafel. Honger gekregen? Lees snel verder voor het recept!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

30 minuten

Social

Studentje kookt
WAT HEB JE NODIG (4 pers.):

Voor de pasta

  • 1 pak spaghetti
  • 500 gr gehakt
  • bakje cherrytomaten
  • 3 paprika’s
  • 2 courgettes
  • olijfolieVoor de pesto
  • 150 gr zongedroogde tomaten
  • 8 basilicumblaadjes
  • 1 zakje pijnboompitten
  • 2 teentjes knoflook
  • flinke scheut olijfolie (of olie uit het blik van de zongedroogde tomaten)
  • handje Parmezaanse kaas
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een pan met water aan de kook en kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  2. Snijd de paprika’s, courgettes en tomaten in blokjes.
  3. Verhit in een grote wokpan een scheutje olijfolie en bak hierin het gehakt rul. Breng op smaak met peper en zout en voeg vervolgens de paprika, courgette en tomaat toe. Schep goed door een laat een paar minuten bakken.
  4. Ondertussen maak je de pesto. Doe alle ingrediënten in een blender of keukenmachine en blend tot een grove pesto. Als je de pesto liever wat gladder wil, kun je extra olijfolie toevoegen.
  5. Giet de spaghetti af.
  6. Doe de pesto samen met de spaghetti bij de groenten en het gehakt en roer goed door. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
  7. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen op Instagram met de hashtag #studentjekookt!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (4 pers.):

Voor de pasta

  • 1 pak spaghetti
  • 500 gr gehakt
  • bakje cherrytomaten
  • 3 paprika’s
  • 2 courgettes
  • olijfolieVoor de pesto
  • 150 gr zongedroogde tomaten
  • 8 basilicumblaadjes
  • 1 zakje pijnboompitten
  • 2 teentjes knoflook
  • flinke scheut olijfolie (of olie uit het blik van de zongedroogde tomaten)
  • handje Parmezaanse kaas
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een pan met water aan de kook en kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  2. Snijd de paprika’s, courgettes en tomaten in blokjes.
  3. Verhit in een grote wokpan een scheutje olijfolie en bak hierin het gehakt rul. Breng op smaak met peper en zout en voeg vervolgens de paprika, courgette en tomaat toe. Schep goed door een laat een paar minuten bakken.
  4. Ondertussen maak je de pesto. Doe alle ingrediënten in een blender of keukenmachine en blend tot een grove pesto. Als je de pesto liever wat gladder wil, kun je extra olijfolie toevoegen.
  5. Giet de spaghetti af.
  6. Doe de pesto samen met de spaghetti bij de groenten en het gehakt en roer goed door. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
  7. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen op Instagram met de hashtag #studentjekookt!

Deel het recept