In samenwerking met de Oranje Paprikavereniging ben ik aan de slag gegaan met, jawel, oranje paprika’s! Ik ben dol op deze groente en verwerk ze dan ook vrijwel altijd in al mijn gerechten. Ze smaken lekker bij een pasta of curry, maar je kunt er bijvoorbeeld ook heerlijke sauzen of soepen van maken. Omdat het weer buiten al herfstig is en de warme truien alweer uit de kast zijn gehaald, had ik veel zin in een lekker soepie! Ik besloot daarom om een soep te maken van de paprika’s in combinatie met mijn andere favo herfstgroente: pompoen! De twee samen zijn echt een topcombinatie en deze soep is dan ook hartverwarmend mét heel veel pit. Ik durf wel te zeggen dat dit een van mijn lekkerste soepen ooit is! Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

35 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (4 kommen):
  • 1 pompoen
  • 3 oranje paprika’s
  • 1 rood pepertje
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 ui
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • (plantaardige) kookroom
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 1250 ml water
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Breng een ruime pan water aan de kook en kook hierin de pompoen (met schil en al) ongeveer 20 minuten.
  3. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Doe de gehalveerde paprika’s in een kom met wat peper, zout en olijfolie en hussel goed door elkaar. Leg ze vervolgens met de binnenkant naar beneden op de bakplaat en rooster ze 15 minuten in de oven.
  4. Snipper de ui en sjalot en snijd de knoflook en het pepertje fijn.
  5. Haal de pompoen na 20 minuten uit de pan. Snijd hem grof in stukken en verwijder alle pitten.
  6. Breng nu in een grote soeppan 1250 ml water aan de kook. Als het water kookt voeg je het bouillonblokje toe.
  7. Als de paprika’s zijn geroosterd haal je ze uit de oven en snijd je ze doormidden. Verwarm in een koekenpan een scheutje olie en bak de paprika’s even kort samen met de ui, knoflook en sjalot.
  8. Als de bouillon kookt voeg je de paprika, ui, knoflook, sjalot en pompoenstukken toe. Doe de deksel op de pan en laat het ongeveer 20-30 minuten pruttelen.
  9. Voeg halverwege de helft van de rode peper toe en breng op smaak met wat peper en zout.
  10. Na een half uur pruttelen, pureer je de soep met een staafmixer. Als je de soep te dik vindt, kun je nog water water toevoegen. Proef ook of de soep goed op smaak is en voeg eventueel nog wat extra rode peper toe.
  11. Roer ten slotte nog 2 el kookroom door de soep.
  12. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen op Instagram met de hashtag #easyculi!

Deel het recept