Na een lange dag werken willen we niets liever dan snel aan tafel voor een lekkere maaltijd. Als je zelf moet koken, is het fijn om een gerechtje te hebben dat binnen 10 minuten op tafel staat. Deze snelle vegetarische wok is zo’n snelle maaltijd. In nog geen 10 minuten zet jij deze vegetarische en gezonde maaltijd op tafel. Het gerecht bevat ruim 250 gram groenten en is geschikt voor zowel lunch als diner. Ik gebruik volkoren noodles, omdat ik deze veel meer smaak vind hebben dan gewone. Kies wat jij lekker vindt! Je kunt ook rijst gebruiken. Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

10 minuten

Social

Studentjekookt
WAT HEB JE NODIG (1 pers.):
  • 1 volkoren mienestje
  • 1 zakje Chinese of Thaise roerbakgroenten (200 gr)
  • 100 gr wortel julienne
  • 1 tl paprikapoeder pikant
  • 1 el ketjap
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl sambal oelek
  • sap van een halve limoen
  • snuf peper en zout
  • optioneel: versgehakte peterselie en 1 el ongezouten pinda’s (fijngehakt)
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin het mienestje gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit een scheutje olijfolie of wat bakspray in een koekenpan en voeg de roerbakgroenten toe. Bak 2 minuten en voeg dan de wortel en het paprikapoeder toe. Breng ook op smaak met een snuf peper en zout. Bak nog 3 minuten.
  3. Giet de mie af en voeg toe aan de roerbakgroenten. Voeg ook de ketjap, sojasaus en sambal toe en bak nog een paar minuten totdat de saus goed is opgenomen.
  4. Schep de mie op een bord en knijp de halve limoen uit boven het bord. Garneer met peterselie en pinda’s.
  5. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (1 pers.):
  • 1 volkoren mienestje
  • 1 zakje Chinese of Thaise roerbakgroenten (200 gr)
  • 100 gr wortel julienne
  • 1 tl paprikapoeder pikant
  • 1 el ketjap
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl sambal oelek
  • sap van een halve limoen
  • snuf peper en zout
  • optioneel: versgehakte peterselie en 1 el ongezouten pinda’s (fijngehakt)
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin het mienestje gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit een scheutje olijfolie of wat bakspray in een koekenpan en voeg de roerbakgroenten toe. Bak 2 minuten en voeg dan de wortel en het paprikapoeder toe. Breng ook op smaak met een snuf peper en zout. Bak nog 3 minuten.
  3. Giet de mie af en voeg toe aan de roerbakgroenten. Voeg ook de ketjap, sojasaus en sambal toe en bak nog een paar minuten totdat de saus goed is opgenomen.
  4. Schep de mie op een bord en knijp de halve limoen uit boven het bord. Garneer met peterselie en pinda’s.
  5. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept