Het is alweer herfst en wat schreeuwt er nou meer herfstgroente dan pompoen? Ik maak er regelmatig deze hartverwarmende soep van. Je kunt een grote pompoen helemaal gaan schillen, maar je kunt ook gewoon bij de supermarkt voorgesneden pompoen halen. Net zo makkelijk en scheelt je een hoop geld (en tijd). Dit soepje is lekker dik en romig, want daar ben ik dol op! Bovendien is de soep vegan en gluten- en lactosevrij! Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten

Social

Studentjekookt
WAT HEB JE NODIG (2-3 pers.):
  • 800 gr pompoenblokjes
  • 1 bouillonblokje naar keuze of 2 kleine maggiblokjes
  • 100 ml romige kokosmelk
  • 1,3 liter water
  • peper en zout
  • 1/2 tl chiliflakes
  • optioneel: versgehakte peterselie en pompoenpitten
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng het water aan de kook en voeg vervolgens het bouillonblokje en de pompoen toe. Doe de deksel erop en laat 15 minuten koken totdat de pompoen zacht is geworden.
  2. Blend te soep vervolgens glad met een staafmixer of met de blender.
  3. Doe vervolgens de room en chiliflakes erbij en roer goed door. Top af met wat verse peterselie en pompoenpitten.
  4. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (2-3 pers.):
  • 800 gr pompoenblokjes
  • 1 bouillonblokje naar keuze of 2 kleine maggiblokjes
  • 100 ml romige kokosmelk
  • 1,3 liter water
  • peper en zout
  • 1/2 tl chiliflakes
  • optioneel: versgehakte peterselie en pompoenpitten
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng het water aan de kook en voeg vervolgens het bouillonblokje en de pompoen toe. Doe de deksel erop en laat 15 minuten koken totdat de pompoen zacht is geworden.
  2. Blend te soep vervolgens glad met een staafmixer of met de blender.
  3. Doe vervolgens de room en chiliflakes erbij en roer goed door. Top af met wat verse peterselie en pompoenpitten.
  4. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept