Tegen een makkelijke en snelle borrelhap zeggen we geen nee, toch? 😉 Deze overheerlijke mozzarella hapjes zijn geschikt voor op elke borrelplank. Makkelijk om te maken en ultiem genieten! Dit borrelhapje wordt jouw nieuwe favoriet. Bovendien ook nog vegetarisch! Lekker, toch?

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten

Social

Studentjekookt
WAT HEB JE NODIG (+/- 10-15 mozzarella bites):
  • 1 grote bol mozzarella (200 gr)
  • 2 eieren
  • 75 gr panko/paneermeel
  • 100 gr bloem
  • 250 ml olie om in te bakken
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • peper en zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Snijd de mozzarella in gelijke stukken van ongeveer 5 cm lang.
  2. Pak drie verschillende kommen of diepe borden. In de eerste kom doe je de bloem, in de tweede kom klop je de eieren los en in de derde kom mix je de panko met het knoflookpoeder, uienpoeder en een snuf peper en zout.
  3. Verhit nu de olie in een pannetje. Test of de olie heet genoeg is door er een panko korreltje in te gooien. Als het sist en bubbelt, is de olie heet. Zet het vuur lager, zodat de olie ongeveer op dezelfde temperatuur blijft.
  4. Bak nu de mozzarellabites in kleine porties goudbruin. Ik bakte mijne ongeveer 2 minuten per kant. Herhaal tot je alles hebt gebakken.
  5. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt! 

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (+/- 10-15 mozzarella bites):
  • 1 grote bol mozzarella (200 gr)
  • 2 eieren
  • 75 gr panko/paneermeel
  • 100 gr bloem
  • 250 ml olie om in te bakken
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • peper en zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Snijd de mozzarella in gelijke stukken van ongeveer 5 cm lang.
  2. Pak drie verschillende kommen of diepe borden. In de eerste kom doe je de bloem, in de tweede kom klop je de eieren los en in de derde kom mix je de panko met het knoflookpoeder, uienpoeder en een snuf peper en zout.
  3. Verhit nu de olie in een pannetje. Test of de olie heet genoeg is door er een panko korreltje in te gooien. Als het sist en bubbelt, is de olie heet. Zet het vuur lager, zodat de olie ongeveer op dezelfde temperatuur blijft.
  4. Bak nu de mozzarellabites in kleine porties goudbruin. Ik bakte mijne ongeveer 2 minuten per kant. Herhaal tot je alles hebt gebakken.
  5. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt! 

Deel het recept