Er is weer een nieuwe TikTok-trend gaande en ik ben helemaal fan! Je kent vast de gezonde smoothiebowls, ook wel nice cream genoemd. Een gezonde frozen smoothie gemaakt met enkel diepvriesfruit en wat (plantaardige) melk. Hartstikke gezond en mega lekker! Bij deze smoothiebowl wordt een soort dakje van chocolade toegevoegd. Daarna vries je hem even in en dan heb je een heerlijke bovenkant gemaakt van chocola! De combinatie van fruit en chocolade is sowieso een gouden combinatie, dus waar wacht je nog op?

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

10 minuten + 15 min koelen

Social

Studentjekookt
WAT HEB JE NODIG (1 pers.):
  • 50 gr diepvries frambozen
  • 50 gr diepvries banaan
  • 50 gr diepvries bosbes
  • 30 ml amandelmelk
  • 15 gr ruby chocodrops
WAT MOET JE DOEN:
  1. Doe de banaan samen met de framboos, bosbes en melk in een blender.
  2. Blend tot je een dikke massa krijgt met een structuur die lijkt op ijs.
  3. Doe de dikke smoothie in een kom en strijk de bovenkant glad met een lepel op spatel. Zet vervolgens even in de vriezer of koeling.
  4. Smelt ondertussen de chocodrops au bain marie en laat vervolgens een paar minuten afkoelen.
  5. Haal de smoothiebowl uit de vriezer en stort de gesmolten chocolade eroverheen. Verdeel de chocolade evenredig over de bovenkant van de bowl. Doe dit snel, want door de kou van de smoothiebowl stolt de chocolade snel!
  6. Zet de kom weer even koel (vriezer/koeling) totdat de bovenkant hard is geworden.
  7. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (1 pers.):
  • 50 gr diepvries frambozen
  • 50 gr diepvries banaan
  • 50 gr diepvries bosbes
  • 30 ml amandelmelk
  • 15 gr ruby chocodrops
WAT MOET JE DOEN:
  1. Doe de banaan samen met de framboos, bosbes en melk in een blender.
  2. Blend tot je een dikke massa krijgt met een structuur die lijkt op ijs.
  3. Doe de dikke smoothie in een kom en strijk de bovenkant glad met een lepel op spatel. Zet vervolgens even in de vriezer of koeling.
  4. Smelt ondertussen de chocodrops au bain marie en laat vervolgens een paar minuten afkoelen.
  5. Haal de smoothiebowl uit de vriezer en stort de gesmolten chocolade eroverheen. Verdeel de chocolade evenredig over de bovenkant van de bowl. Doe dit snel, want door de kou van de smoothiebowl stolt de chocolade snel!
  6. Zet de kom weer even koel (vriezer/koeling) totdat de bovenkant hard is geworden.
  7. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept