Couscous is iets wat ik eigenlijk zelden eet. Zonde, want het is super makkelijk te maken, snel klaar en heerlijk! In de zomer maak ik wel eens couscoussalade, maar in de winter eet ik liever warm. Ik heb het gerecht een winters tintje gegeven door er pompoen aan toe te voegen. Het blijft zo lekker fris, maar toch met net effe dat winterse gevoel erbij ;). Simpel en lekker, wat wil een mens nog meer? Lees snel verder voor het recept!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

15 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2-3 pers.):
  • 150 gr couscous (ik gebruikte deze)
  • 2 paprika’s
  • 1 courgette
  • 1 kleine pompoen of pompoenblokjes
  • sap van een halve sinaasappel
  • 2 el ras al hanout
  • peper en zout
  • optioneel: koriander
WAT MOET JE DOEN:
  1. Kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  2. Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Snijd de pompoen, courgette en paprika in blokjes (of stukjes/reepjes whatever jij wil) en doe ze met wat peper, zout en olijfolie in een grote kom. Meng goed door elkaar.
  4. Leg de groente op de bakplaat en rooster ongeveer 15-20 minuten in de oven.
  5. Haal de groenten uit de oven en doe bij de couscous in de pan. Zet nog even op een laag vuurtje en roer de ras al hanout erdoorheen.
  6. Doe ook het sap van de sinaasappel erbij en laat nog een paar minuten op het voeg staan terwijl je roert. Serveer daarna direct.
  7. Garneer met extra sinaasappelsap en eventueel koriander.
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (2-3 pers.):
  • 150 gr couscous (ik gebruikte deze)
  • 2 paprika’s
  • 1 courgette
  • 1 kleine pompoen of pompoenblokjes
  • sap van een halve sinaasappel
  • 2 el ras al hanout
  • peper en zout
  • optioneel: koriander
WAT MOET JE DOEN:
  1. Kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  2. Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Snijd de pompoen, courgette en paprika in blokjes (of stukjes/reepjes whatever jij wil) en doe ze met wat peper, zout en olijfolie in een grote kom. Meng goed door elkaar.
  4. Leg de groente op de bakplaat en rooster ongeveer 15-20 minuten in de oven.
  5. Haal de groenten uit de oven en doe bij de couscous in de pan. Zet nog even op een laag vuurtje en roer de ras al hanout erdoorheen.
  6. Doe ook het sap van de sinaasappel erbij en laat nog een paar minuten op het voeg staan terwijl je roert. Serveer daarna direct.
  7. Garneer met extra sinaasappelsap en eventueel koriander.
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept