Shakshuka is zo’n gerecht dat er super fancy uitziet, maar wat ontzettend makkelijk te maken is! Bovendien is het een gezond en voedzaam gerecht, dankzij de vele groenten die erin zitten. Shakshuka kun je helemaal naar eigen smaak koken, omdat je zelf kunt kiezen welke kruiden en specerijen je toevoegt. Zo maak je er helemaal je eigen gerecht van! Ik ging deze keer voor een shakshuka met pesto en feta. Ontzettend lekker en geschikt als lunch en diner! Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

15 minuten

Social

Studentjekookt
WAT HEB JE NODIG (1-2 pers.):
  • 2 eieren
  • 1 puntpaprika
  • 2 el pesto
  • handje cherrytomaatjes
  • 50 gr feta
  • 1 sjalot
  • 150 ml gezeefde tomaten (passata)
  • 1 tl komijn
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 el pijnboompitten
  • peper en zout
  • optioneel: versgehakte peterselie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Snipper de sjalot, snijd de puntpaprika in blokjes en halveer de cherrytomaten.
  2. Verhit in een pan een scheutje olijfolie en fruit hierin de sjalot. Voeg vervolgens de paprika toe en bak 2 minuten mee. Voeg nu de passata toe samen met het knoflookpoeder, de komijn en een snuf peper en zout.
  3. Na ongeveer 3 minuten maak je twee kuiltjes in de saus en hierin breek je de eieren. Zet een deksel op de pan en laat de eieren in ongeveer 7-8 minuten stollen. Je kunt af en toe even kijken of ze goed gestold zijn in de saus!
  4. Als de eieren klaar zijn verbrokkel je de feta eroverheen en schep je de pesto erop. Sluit af met eventueel en snuf zout en peper de pijnboompiten en wat versgehakte peterselie.
  5. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (1-2 pers.):
  • 2 eieren
  • 1 puntpaprika
  • 2 el pesto
  • handje cherrytomaatjes
  • 50 gr feta
  • 1 sjalot
  • 150 ml gezeefde tomaten (passata)
  • 1 tl komijn
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 el pijnboompitten
  • peper en zout
  • optioneel: versgehakte peterselie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Snipper de sjalot, snijd de puntpaprika in blokjes en halveer de cherrytomaten.
  2. Verhit in een pan een scheutje olijfolie en fruit hierin de sjalot. Voeg vervolgens de paprika toe en bak 2 minuten mee. Voeg nu de passata toe samen met het knoflookpoeder, de komijn en een snuf peper en zout.
  3. Na ongeveer 3 minuten maak je twee kuiltjes in de saus en hierin breek je de eieren. Zet een deksel op de pan en laat de eieren in ongeveer 7-8 minuten stollen. Je kunt af en toe even kijken of ze goed gestold zijn in de saus!
  4. Als de eieren klaar zijn verbrokkel je de feta eroverheen en schep je de pesto erop. Sluit af met eventueel en snuf zout en peper, de pijnboompitten en wat versgehakte peterselie.
  5. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept