Ik werk nog altijd thuis en daarom hier weer een heerlijke salade voor bij de lunch (of diner). Tempeh is een van mijn favoriete vleesvervangers, dus daar kook ik graag mee. Het fijne aan tempeh is dat het ontzettend makkelijk te bereiden is. Je marineert het met sauzen, kruiden of specerijen die jij lekker vindt en vervolgens bak je het in de pan. Zo makkelijk! Ik ging voor een zoet-zure marinade met ketchup, sojasaus en ketjap. Ik combineerde de tempeh met mango, komkommer, avocado en een zelfgemaakte skinny pindasaus. Vegan, vegetarisch, gezond, makkelijk, snel én lekker. Wat wil een mens nog meer?

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

15 minuten

Social

Studentjekookt
WAT HEB JE NODIG (1 pers.):
  • 50 gr tempeh
  • halve mango
  • 1/3 komkommer
  • halve avocado
  • handje wortel julienne
  • 1-2 el pindakaas
  • 2 el ketjap
  • 3 el ketchup
  • 2 el sojasaus
  • 100 ml water
  • twee handen sla naar keuze
  • verse peterselie
  • optioneel: sesamzaad en chiliflakes
WAT MOET JE DOEN:
  1. Snijd de tempeh in blokjes en doe samen met de ketchup, 1 el sojasaus en 1 el ketjap in een kom. Marineer 5 minuten.
  2. Snijd ondertussen de mango en komkommer in blokjes en halveer de avocado.
  3. Beleg een bord met twee handen sla en leg hier de mango, komkommer en wortel op.
  4. Meng ondertussen in een steelpan de pindakaas met de overige ketjap en sojasaus en roer boven laag vuur tot de saus indikt. Voeg nu 100 ml water toe en blijf roeren tot je de gewenste structuur hebt bereikt.
  5. Verhit nu een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de tempeh zo’n 5 minuten.
  6. Voeg de tempeh aan de salade toe en serveer met de pindasaus. Breng extra op smaak met peper, zout, sesamzaad en chiliflakes.
  7. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (1 pers.):
  • 50 gr tempeh
  • halve mango
  • 1/3 komkommer
  • halve avocado
  • handje wortel julienne
  • 1-2 el pindakaas
  • 2 el ketjap
  • 3 el ketchup
  • 2 el sojasaus
  • 100 ml water
  • twee handen sla naar keuze
  • verse peterselie
  • optioneel: sesamzaad en chiliflakes
WAT MOET JE DOEN:
  1. Snijd de tempeh in blokjes en doe samen met de ketchup, 1 el sojasaus en 1 el ketjap in een kom. Marineer 5 minuten.
  2. Snijd ondertussen de mango en komkommer in blokjes en halveer de avocado.
  3. Beleg een bord met twee handen sla en leg hier de mango, komkommer en wortel op.
  4. Meng ondertussen in een steelpan de pindakaas met de overige ketjap en sojasaus en roer boven laag vuur tot de saus indikt. Voeg nu 100 ml water toe en blijf roeren tot je de gewenste structuur hebt bereikt.
  5. Verhit nu een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de tempeh zo’n 5 minuten.
  6. Voeg de tempeh aan de salade toe en serveer met de pindasaus. Breng extra op smaak met peper, zout, sesamzaad en chiliflakes.
  7. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept