Hittegolf nummero 2 hebben we weer overleefd en heel Nederland moest daar wat over kwijt. Heb jij vandaag ook een van de volgende opmerkingen gehoord?
– “Fijn hè, even wat verkoeling”
– “Ik ben blij dat het vandaag wat frisser is”
– “Gelukkig is het vandaag niet zo warm”
– “Vandaag is het goed te doen met de temperatuur”
Nee? Dan ben je vast nog niet onder je steen vandaan gekomen vandaag. Eerlijk gezegd heb ik nog wel zin in een paar tropische dagen, want dit is het laatste weekend dat ik nog even van mijn vrijheid kan genieten. Komende maandag zit in weer met mijn laptoppie in de collegezaal en is het weer werken geblazen! In de keuken heb ik vandaag ook weer wat werk verzet, want ik heb deze fantastische salade met gegrilde perzik en courgette gemaakt. Deze ware smaaksensatie staat binnen 15 minuten op tafel én zit bomvol groenten en fruit. Honger gekregen? Lees snel verder voor het recept!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

15 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (1 pers.):
  • zakje veldsla
  • 2 perziken
  • 1 courgette
  • half bolletje mozzarella
  • 150 gr gegrilde kip
  • handje zonnebloempitten
  • balsamicodressing
  • peper en zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Snijd de courgette in schijfjes en de perzik in schijfjes.
  2. Verwarm een grillpan en grill hierin de courgette en perzik.
  3. Bekleed een bord met twee handjes veldsla en verdeel de kip, courgette en perzik erover.
  4. Trek de mozzarella uit elkaar en verdeel over de salade.
  5. Breng de salade op smaak met peper, zout en een scheut balsamicodressing.
  6. Top af met een handje zonnebloempitten.
  7. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen op Instagram met de hashtag #studentjekookt!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (1 pers.):
  • zakje veldsla
  • 2 perziken
  • 1 courgette
  • half bolletje mozzarella
  • 150 gr gegrilde kip
  • handje zonnebloempitten
  • balsamicodressing
  • peper en zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Snijd de courgette in schijfjes en de perzik in schijfjes.
  2. Verwarm een grillpan en grill hierin de courgette en perzik.
  3. Bekleed een bord met twee handjes veldsla en verdeel de kip, courgette en perzik erover.
  4. Trek de mozzarella uit elkaar en verdeel over de salade.
  5. Breng de salade op smaak met peper, zout en een scheut balsamicodressing.
  6. Top af met een handje zonnebloempitten.
  7. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen op Instagram met de hashtag #studentjekookt!

Deel het recept