Op de een of andere manier vind ik pesto echt ultiem summerfood. Ik krijg er lekkere Italiaanse vibes bij en eet het graag in een salade, door de pasta of op een broodje. De traditionele pesto uit de supermarkt kennen we allemaal, maar wist je dat het heel makkelijk (en veel lekkerder) is om zelf pesto te maken? Je kunt er allerlei soorten groenten voor gebruiken, zoals courgette, spinazie of rucola. Doordat je de pesto vers maakt is hij natuurlijk veel lekkerder, maar ook een stuk gezonder. Je kunt de pesto ook vegan maken door vegan kaas te gebruiken in plaats van Parmezaan. Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

5 minuten

Social

Studentjekookt
WAT HEB JE NODIG (1 potje:
  • 50 gr rucola
  • 20 gr pijnboompitten
  • 30 gr Parmezaanse kaas
  • 8 basilicumblaadjes
  • 50 ml olijfolie
  • 50 ml water
  • peper en zout naar smaak
WAT MOET JE DOEN:
  1. Doe alle ingrediënten in een foodprocessor en mix tot er een grove pesto ontstaat. Is de pesto te waterig? Voeg dan extra rucola en/of pijnboompitten toe. Is hij te grof? Voeg dan extra olijfolie toe tot je de gewenste substantie hebt.
  2. Doe de pesto in een potje. Je kunt hem in totaal ongeveer 5 dagen bewaren in de koelkast.
  3. Serveer de pesto bij je pasta, salade of op een broodje!
  4. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (1 potje):
  • 50 gr rucola
  • 20 gr pijnboompitten
  • 30 gr Parmezaanse kaas
  • 8 basilicumblaadjes
  • 50 ml olijfolie
  • 50 ml water
  • peper en zout naar smaak
WAT MOET JE DOEN:
  1. Doe alle ingrediënten in een foodprocessor en mix tot er een grove pesto ontstaat. Is de pesto te waterig? Voeg dan extra rucola en/of pijnboompitten toe. Is hij te grof? Voeg dan extra olijfolie toe tot je de gewenste substantie hebt.
  2. Doe de pesto in een potje. Je kunt hem in totaal ongeveer 5 dagen bewaren in de koelkast.
  3. Serveer de pesto bij je pasta, salade of op een broodje!
  4. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept