Pasta is echt mijn favoriete eten en mijn website staan dan ook bomvol lekkere recepten. Dit recept was een van de eerste pastarecepten die ik van een huisgenootje leerde toen ik op kamers ging. Het is echt een ontzettend simpel gerecht, wat het ook erg studentikoos maakt ;). Met slechts een paar ingrediënten staat deze romige pasta bij jou op tafel. Hij is zo lekker dat je bijna niet kunt stoppen met eten. Bovendien zijn pasta en garnalen een match made in heaven, dus zeker weten dat jij hiervan gaat smullen!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (3-4 pers.):
  • 500 gr pasta naar keuze
  • 200 gr garnalen
  • 2 courgettes
  • 1 tl knoflookpoeder
  • handje verse basilicum
  • 3 paprika’s
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 ml gezeefde tomaten
  • 100 gr zuivelspread light bieslook
  • peper en zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de courgette en paprika in blokjes. Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in een (wok)pan en bak hierin de garnalen een minuut of 5 samen met 1 tl knoflookpoeder. Als de garnalen klaar zijn, haal je ze uit de pan en leg je ze even opzij.
  4. Verhit opnieuw een scheutje olijfolie in dezelfde pan en bak de sjalot glazig. Voeg na 3 minuten de paprika en courgette toe en bak 5 minuten mee.
  5. Voeg vervolgens de gezeefde tomaten, de zuivelspread, basilicum en de knoflook toe en roer alles goed door elkaar. Voeg vervolgens de garnalen toe en laat 10 minuten pruttelen.
  6. Giet de pasta af en serveer met de saus.
  7. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (3-4 pers.):
  • 500 gr pasta naar keuze
  • 200 gr garnalen
  • 2 courgettes
  • 1 tl knoflookpoeder
  • handje verse basilicum
  • 3 paprika’s
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 ml gezeefde tomaten
  • 100 gr zuivelspread light bieslook
  • peper en zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de courgette en paprika in blokjes. Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in een (wok)pan en bak hierin de garnalen een minuut of 5 samen met 1 tl knoflookpoeder. Als de garnalen klaar zijn, haal je ze uit de pan en leg je ze even opzij.
  4. Verhit opnieuw een scheutje olijfolie in dezelfde pan en bak de sjalot glazig. Voeg na 3 minuten de paprika en courgette toe en bak 5 minuten mee.
  5. Voeg vervolgens de gezeefde tomaten, de zuivelspread, basilicum en de knoflook toe en roer alles goed door elkaar. Voeg vervolgens de garnalen toe en laat 10 minuten pruttelen.
  6. Giet de pasta af en serveer met de saus.
  7. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept