Keer wat anders als ontbijt of lunch? Wat dacht je van deze pompoenwafels. Met slechts 5 ingrediënten zet jij deze oranje rakkers op tafel. De wafels zijn niet alleen voedzaam en gezond, maar ook erg lekker en makkelijk om te maken! Ze zijn bovendien helemaal Koningsdagproof dankzij de mooie oranje kleur. Ga jij ze uitproberen?

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

10 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (+/- 4 grote wafels):
  • 2 eieren
  • 125 gr havermoutmeel
  • 250 gr pompoenpuree
  • 25 ml amandelmelk
  • 1 tl bakpoeder
  • paar drupjes vanille extract
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm je wafelijzer voor en vet hem in met bakspray of olie.
  2. Doe de pompoenpuree in een kom en voeg hier de eieren, het havermoutmeel, het bakpoeder en de vanille essence aan toe. Mix goed door elkaar.
  3. Roer vervolgens de amandelmelk door het beslag. Het beslag mag nog vrij dik blijven. Mocht je het echt te dik vinden, voeg dan nog een klein scheutje melk toe.
  4. Verdeel 1/4 van het mengsel over het midden van het wafelijzer en doe het wafelijzer dicht. Wacht een minuut of 3-4 en kijk of je de wafel gemakkelijk uit het ijzer kan pakken. Zit hij nog wat vastgeplakt? Laat hem dan nog wat langer bakken. Herhaal tot het beslag op is.
  5. Serveer de wafels met honing en eventueel kwark, blauwe bessen of banaan.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (+/- 4 grote wafels):
  • 2 eieren
  • 125 gr havermoutmeel
  • 25 ml amandelmelk
  • 250 gr pompoenpuree
  • 1 tl bakpoeder
  • paar drupjes vanille extract
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm je wafelijzer voor en vet hem in met bakspray of olie.
  2. Doe de pompoenpuree in een kom en voeg hier de eieren, het havermoutmeel, het bakpoeder en de vanille essence aan toe. Mix goed door elkaar.
  3. Roer vervolgens de amandelmelk door het beslag. Het beslag mag nog vrij dik blijven. Mocht je het echt te dik vinden, voeg dan nog een klein scheutje melk toe.
  4. Verdeel 1/4 van het mengsel over het midden van het wafelijzer en doe het wafelijzer dicht. Wacht een minuut of 3-4 en kijk of je de wafel gemakkelijk uit het ijzer kan pakken. Zit hij nog wat vastgeplakt? Laat hem dan nog wat langer bakken. Herhaal tot het beslag op is.
  5. Serveer de wafels met honing en eventueel kwark, blauwe bessen of banaan.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept