Pizza. Het lievelingseten van heel veel mensen, inclusief mezelf. Wist je dat je heel gemakkelijk zelf een gezonde pizza (+bodem) kunt maken? Ik laat het je zien in dit recept! Beleg de pompoenpizza met je favoriete groenten en je hebt zo een heel voedzaam gerecht! Benieuwd naar hoe je deze eitwitrijke pizza maakt? Lees dan snel verder.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

30 minuten

Social

Studentjekookt
WAT HEB JE NODIG (1-2 pers.):
  • 100 gr bakproteïne of zelfrijzend bakmeel
  • 150 gr pompoenpuree
  • 100 gr speltmeel
  • 100 ml water
  • halve bol mozzarella
  • 10 olijven
  • 2 el pesto
  • 1 kleine puntpaprika
  • halve rode ui
  • paar blaadjes basilicum
  • peper en zout
  • olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Mix de bakproteïne of het zelfrijzend bakmeel met de pompoenpuree, het speltmeel, water en een flinke snuf zout. Kneed tot je bol deeg krijgt. Verdeel het deeg over de gehele bakplaat. Besmeer de bovenkant van het deeg met olijfolie en schuif voor 10 minuten in de oven.
  3. Snijd de paprika in blokjes en scheur de mozzarella in stukken. Snijd de olijven fijn en snijd de ui in ringen.
  4. Haal de pizzabodem uit de oven en besmeer met de pesto. Beleg vervolgens met de olijven, paprika, mozzarella en rode ui. Breng op smaak met extra peper en zout. Schuif terug in de oven voor nog eens 10 minuten of tot de bodem knapperig is geworden.
  5. Serveer warm en beleg met wat blaadjes basilicum ter garnering.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (1-2 pers.):
  • 100 gr bakproteïne of zelfrijzend bakmeel
  • 150 gr pompoenpuree
  • 100 gr speltmeel
  • 100 ml water
  • halve bol mozzarella
  • 10 olijven
  • 2 el pesto
  • 1 kleine puntpaprika
  • halve rode ui
  • paar blaadjes basilicum
  • peper en zout
  • olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Mix de bakproteïne of het zelfrijzend bakmeel met de pompoenpuree, het speltmeel, water en een flinke snuf zout. Kneed tot je bol deeg krijgt. Verdeel het deeg over de gehele bakplaat. Besmeer de bovenkant van het deeg met olijfolie en schuif voor 10 minuten in de oven.
  3. Snijd de paprika in blokjes en scheur de mozzarella in stukken. Snijd de olijven fijn en snijd de ui in ringen.
  4. Haal de pizzabodem uit de oven en besmeer met de pesto. Beleg vervolgens met de olijven, paprika, mozzarella en rode ui. Breng op smaak met extra peper en zout. Schuif terug in de oven voor nog eens 10 minuten of tot de bodem knapperig is geworden.
  5. Serveer warm en beleg met wat blaadjes basilicum ter garnering.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept