Is it brie you’re looking for? Waarschijnlijk wel, daarvoor zijn we hier! Brie is fantastisch en eigenlijk wordt het veel te weinig gebruikt in de keuken. We gebruiken het vaak alleen op borrelplank bij een stokbroodje, maar wist je dat het ook hartstikke lekker is door een warm gerecht? Wat dacht je van deze heerlijke vegetarische plaattaart met brie, courgette, tomaat en honing? Een lekkere combinatie van zout en zoet. Lekker als voorgerecht om te delen, maar je kunt hem ook gewoon helemaal zelf opeten. De keuze is aan jou! Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

30 minuten

Social

Studentjekookt
WAT HEB JE NODIG (1 plaattaart):
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 70 gr brie
  • 1/2 groene courgette
  • 1/2 gele courgette
  • handje cherrytomaten
  • 2 el groene pesto
  • 2 el honing of agavesiroop
  • paar takjes basilicum
  • peper en zout
  • 1 ei
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Rol het bladerdeeg uit op de bakplaat en snijd er een grote rechthoek in ongeveer 2 cm van de rand. Snijd niet helemaal door!
  3. Besmeer de binnenste rechthoek met de pesto.
  4. Snijd de courgettes in plakjes en halveer de cherrytomaten. Snijd ook de brie in blokjes.
  5. Beleg de plaattaart met plakjes courgette en tomaatjes. Verdeel vervolgens de blokjes brie eroverheen. Top af met een snuf peper en zout.
  6. Schuif de plaattaart voor ongeveer 20 minuten in de oven, totdat hij mooi goudbruin kleurt.
  7. Zodra de plaattaart uit de oven komt, besprenkel je hem met wat honing of agavesiroop. Top af met wat blaadjes basilicum.
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (1 plaattaart):
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 70 gr brie
  • 1/2 groene courgette
  • 1/2 gele courgette
  • handje cherrytomaten
  • 2 el groene pesto
  • 2 el honing of agavesiroop
  • paar takjes basilicum
  • peper en zout
  • 1 ei
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Rol het bladerdeeg uit op de bakplaat en snijd er een grote rechthoek in ongeveer 2 cm van de rand. Snijd niet helemaal door!
  3. Besmeer de binnenste rechthoek met de pesto.
  4. Snijd de courgettes in plakjes en halveer de cherrytomaten. Snijd ook de brie in blokjes.
  5. Beleg de plaattaart met plakjes courgette en tomaatjes. Verdeel vervolgens de blokjes brie eroverheen. Top af met een snuf peper en zout.
  6. Schuif de plaattaart voor ongeveer 20 minuten in de oven, totdat hij mooi goudbruin kleurt.
  7. Zodra de plaattaart uit de oven komt, besprenkel je hem met wat honing of agavesiroop. Top af met wat blaadjes basilicum.
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept