Ik ben dus sinds de lockdown heel veel aan het bakken en koken en ik moet eerlijk zeggen dat de rollen bladerdeeg echt niet aan te slepen zijn hier bij mij in huis. Laatst maakte ik kaneelbroodjes (die mislukten overigens finaal, dus vandaar dat ze nog niet online staan) en ik heb er ook al appelflappen en kaasstengels van gemaakt. Bladerdeeg leent zich ook prima als ‘pizza’bodem. Je prikt er wat gaatjes in, gooit al je favo toppings eroverheen en bakken maar! Snel, makkelijk en lekker! Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

30 minuten

Social

Studentje kookt
WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 2 kleine courgettes
  • half bakje cherrytomaten
  • Parmezaanse kaas
  • 1 el oregano
  • 1 ei

    Voor de pesto
  • 1 hand spinazie
  • 30 gr pijnboompitten
  • 10 blaadjes basilicum
  • 20 gr Parmezaanse kaas
  • peper en zout
  • flinke scheut olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de courgette in schijfjes en doe met de oregano, peper, zout en een scheut olijfolie in een kom. Hussel goed door elkaar en zet even opzij.
  3. Doe alle ingrediënten voor de pesto in de blender of gebruik een staafmixer. Mix het tot een gladde pesto. Als het nog te grof is voeg je wat extra olijfolie toe tot hij de gewenste structuur heeft.
  4. Rol het bladerdeeg uit over de bakplaat en snijd een grote rechthoek in het deeg ong 1-2 cm van de rand. Snijd niet helemaal door het deeg heen. Prik nu gaatjes in de rechthoek en smeer vervolgens in met de pesto. Beleg nu met de courgette en wat gehalveerde cherrytomaten.
  5. Klopt het ei los en smeer de randen ermee in.
  6. Strooi vervolgens nog wat oregano over de pizza en zet hem 10-20 minuten in de oven. Hou hem goed in de gaten, want iedere oven is anders. Hij is goed als de randen goudbruin beginnen te worden.
  7. Als de plaatpizza klaar is, haal je hem uit de oven en strooi je er nog wat extra Parmezaanse kaas overheen.
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 2 kleine courgettes
  • half bakje cherrytomaten
  • Parmezaanse kaas
  • 1 el oregano
  • 1 ei

    Voor de pesto
  • 1 hand spinazie
  • 30 gr pijnboompitten
  • 10 blaadjes basilicum
  • 20 gr Parmezaanse kaas
  • peper en zout
  • flinke scheut olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de courgette in schijfjes en doe met de oregano, peper, zout en een scheut olijfolie in een kom. Hussel goed door elkaar en zet even opzij.
  3. Doe alle ingrediënten voor de pesto in de blender of gebruik een staafmixer. Mix het tot een gladde pesto. Als het nog te grof is voeg je wat extra olijfolie toe tot hij de gewenste structuur heeft.
  4. Rol het bladerdeeg uit over de bakplaat en snijd een grote rechthoek in het deeg ong 1-2 cm van de rand. Snijd niet helemaal door het deeg heen. Prik nu gaatjes in de rechthoek en smeer vervolgens in met de pesto. Beleg nu met de courgette en wat gehalveerde cherrytomaten.
  5. Klopt het ei los en smeer de randen ermee in.
  6. Strooi vervolgens nog wat oregano over de pizza en zet hem 10-20 minuten in de oven. Hou hem goed in de gaten, want iedere oven is anders. Hij is goed als de randen goudbruin beginnen te worden.
  7. Als de plaatpizza klaar is, haal je hem uit de oven en strooi je er nog wat extra Parmezaanse kaas overheen.
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept