Pizza is 100% mijn lievelingseten en ik zou het daarom ook echt elke dag willen. Helaas is het natuurlijk niet altijd even gezond, maar gelukkig heb ik daar wat op gevonden. Deze pizzabowl is laag in calorieën en bevat harstikke veel groenten. De tomatensaus, oregano en mozzarella laten je echt denken dat je pizza aan het eten bent. Deze gezonde pizzabowl is bovendien glutenvrij en koolhydraatarm. Wat wil een mens nog meer? Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

10 minuten + 10 minuten oven

Social

Studentjekookt
WAT HEB JE NODIG (1 pers.):
  • 150 gr bloemkoolrijst
  • 1 paprika
  • 150 ml gezeefde tomaten
  • 30 gr geraspte mozzarella
  • handje olijven
  • 5 mini plakjes chorizo (of salami)
  • 1 tl oregano
  • peper en zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een klein ovenschaaltje in.
  2. Snijd de paprika in blokjes. Halveer de olijven en plakjes chorizo.
  3. Verhit een scheutje olie/boter in een pan en bak hierin de bloemkoolrijst 5 minuten. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
  4. Mix de bloemkoolrijst vervolgens met de gezeefde tomaten, paprika en voeg de oregano en een snuf peper en zout toe. Mix opnieuw.
  5. Doe nu de helft van het bloemkoolrijstmengsel in de ovenschaal. Bestrooi de helft van de mozzarella eroverheen en stort vervolgens de rest van bloemkool erop.
  6. Bestrooi de resterende mozzarella eroverheen en top af met de olijven en chorizo.
  7. Bak de pizzabowl 10 minuten in de oven tot de kaas is gesmolten.
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (1 pers.):
  • 150 gr bloemkoolrijst
  • 1 paprika
  • 150 ml gezeefde tomaten
  • 30 gr geraspte mozzarella
  • handje olijven
  • 5 mini plakjes chorizo (of salami)
  • 1 tl oregano
  • peper en zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een klein ovenschaaltje in.
  2. Snijd de paprika in blokjes. Halveer de olijven en plakjes chorizo.
  3. Verhit een scheutje olie/boter in een pan en bak hierin de bloemkoolrijst 5 minuten. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
  4. Mix de bloemkoolrijst vervolgens met de gezeefde tomaten, paprika en voeg de oregano en een snuf peper en zout toe. Mix opnieuw.
  5. Doe nu de helft van het bloemkoolrijstmengsel in de ovenschaal. Bestrooi de helft van de mozzarella eroverheen en stort vervolgens de rest van bloemkool erop.
  6. Bestrooi de resterende mozzarella eroverheen en top af met de olijven en chorizo.
  7. Bak de pizzabowl 10 minuten in de oven tot de kaas is gesmolten.
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept