Zoals je weet ben ik echt verzot op pasta en ik heb dan ook echt bijna alle mogelijke combinaties wel eens uitgeprobeerd. Van kilo’s kaas tot gezonde pasta’s, ik heb het allemaal! Deze keer stond er een snelle pasta op het menu met worst en broccoli. Een keer wat anders dan die eeuwige paprika, courgette en gehakt. Worst en pasta is sowieso echt een heerlijke combinatie! Zeker gecombineerd met deze heerlijk romige tomatensaus!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (4 pers):
  • 1 zak penne (500 gr)
  • 500 gr varkensaucijs
  • 1 grote broccoli
  • 2 courgettes
  • 500 ml gezeefde tomaten
  • 200 ml kookroom light
  • 40 gr Parmezaanse kaas
  • 1 sjalot en 1 teentje knoflook
  • paar blaadjes verse basilicum
  • peper en zout
  • olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng twee pannen met water aan de kook.
  2. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Kook de broccoli 5 minuten in de ene pan en kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking in de tweede pan.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in een braad- of koekenpan en bak hierin de worstjes goudbruin. Als ze klaar zijn haal je ze uit de pan en snijd je ze in plakjes. Leg even opzij. Giet ook de broccoli af.
  4. Snipper de sjalot en snijd de courgette in blokjes. Verhit een scheut olijfolie in een grote pan. Fruit hierin de sjalot en voeg na 3 minuten de courgette toe. Bak even mee.
  5. Voeg na 5 minuten de gezeefde tomaten, de kookroom en de knoflook toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat 10 minuten koken tot de saus wat dikker is geworden. Voeg na 10 minuten 3/4 van de Parmezaanse kaas, de worstjes en de broccoli toe en laat nog 5 minuten pruttelen.
  6. Giet de pasta af en voeg toe aan de saus. Roer goed door.
  7. Serveer de pasta met wat extra Parmezaanse kaas.
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (4 pers):
  • 1 zak penne (500 gr)
  • 500 gr varkensaucijs
  • 1 grote broccoli
  • 2 courgettes
  • 500 ml gezeefde tomaten
  • 200 ml kookroom light
  • 40 gr Parmezaanse kaas
  • 1 sjalot en 1 teentje knoflook
  • paar blaadjes verse basilicum
  • peper en zout
  • olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng twee pannen met water aan de kook.
  2. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Kook de broccoli 5 minuten in de ene pan en kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking in de tweede pan.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in een braad- of koekenpan en bak hierin de worstjes goudbruin. Als ze klaar zijn haal je ze uit de pan en snijd je ze in plakjes. Leg even opzij. Giet ook de broccoli af.
  4. Snipper de sjalot en snijd de courgette in blokjes. Verhit een scheut olijfolie in een grote pan. Fruit hierin de sjalot en voeg na 3 minuten de courgette toe. Bak even mee.
  5. Voeg na 5 minuten de gezeefde tomaten, de kookroom en de knoflook toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat 10 minuten koken tot de saus wat dikker is geworden. Voeg na 10 minuten 3/4 van de Parmezaanse kaas, de worstjes en de broccoli toe en laat nog 5 minuten pruttelen.
  6. Giet de pasta af en voeg toe aan de saus. Roer goed door.
  7. Serveer de pasta met wat extra Parmezaanse kaas.
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept