Wist je dat je met kliekjes heel gemakkelijk sauzen kunt maken? Ik had nog boerenkool over van de stamppot en daarmee maakte ik deze fantastische pastasaus. Je brengt hem op smaak met wat smaakmakers en kruiden en dan kun je meteen aan tafel! Je kunt boerenkool dus eigenlijk vervangen door alle kliekjes die je nog hebt, bijvoorbeeld spinazie of erwtjes. Benieuwd hoe je deze boerenkoolsaus maakt? Lees dan snel verder!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 200 gr pasta (ik gebruikte linguine)
  • 300 gr boerenkool
  • 100 ml kookroom
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el Parmezaanse kaas
  • 9 basilicumblaadjes
  • 150 ml melk of water
  • peper en zout
  • olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng twee pannen met water aan de kook. In de ene pan kook je de boerenkool 5 minuten en in de andere pan kook je de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Giet de boerenkool na 5 minuten af en doe in de blender. Voeg de melk, sjalot, knoflook, 1 el Parmezaan, basilicum, een flinke snuf peper en zout en 2 el olijfolie toe. Blend tot een gladde saus.
  3. Verhit 1 el olijfolie in een pan en voeg de saus toe. Verwarm 2-3 minuten en voeg dan de kookroom toe. Mix tot een romige saus. Laat nog 2 minuten koken en voeg dan de gekookte pasta toe. Bak 2-3 minuten mee.
  4. Schep de pasta in de borden en top af met wat extra Parmezaan en basilicum.
  5. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

Wist je dat je met kliekjes heel gemakkelijk sauzen kunt maken? Ik had nog boerenkool over van de stamppot en daarmee maakte ik deze fantastische pastasaus. Je brengt hem op smaak met wat smaakmakers en kruiden en dan kun je meteen aan tafel! Je kunt boerenkool dus eigenlijk vervangen door alle kliekjes die je nog hebt, bijvoorbeeld spinazie of erwtjes. Benieuwd hoe je deze boerenkoolsaus maakt? Lees dan snel verder!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 200 gr pasta (ik gebruikte linguine)
  • 300 gr boerenkool
  • 100 ml kookroom
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el Parmezaanse kaas
  • 9 basilicumblaadjes
  • 150 ml melk of water
  • peper en zout
  • olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng twee pannen met water aan de kook. In de ene pan kook je de boerenkool 5 minuten en in de andere pan kook je de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Giet de boerenkool na 5 minuten af en doe in de blender. Voeg de melk, sjalot, knoflook, 1 el Parmezaan, basilicum, een flinke snuf peper en zout en 2 el olijfolie toe. Blend tot een gladde saus.
  3. Verhit 1 el olijfolie in een pan en voeg de saus toe. Verwarm 2-3 minuten en voeg dan de kookroom toe. Mix tot een romige saus. Laat nog 2 minuten koken en voeg dan de gekookte pasta toe. Bak 2-3 minuten mee.
  4. Schep de pasta in de borden en top af met wat extra Parmezaan en basilicum.
  5. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept