Taart is heus niet alleen geschikt voor verjaardagen of feestelijke gelegenheden, maar taart kan ook gewoon als ontbijt. Dat bewijst deze gezonde vegan no bake framboos-kokos kwarktaart maar weer. Met slechts een paar ingrediënten zet je deze geweldige vegan taart met drie lagen op tafel. De onderste laag bevat havermout en dadels, de middelste laag kokosyoghurt en kokosmelk en de bovenste laag bestaat uit heerlijke frambozen. Benieuwd naar dit gezonde ontbijt? Lees dan snel verder.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten + 6 uur koelkast

Social

Studentjekookt
WAT HEB JE NODIG (9 porties):
  • 200 gr havermout of haver(mout)meel (eventueel glutenvrij)
  • 5 medjoul dadels
  • 3 el honing
  • 500 gr kokosyoghurt
  • 3 el kokoscrème (bovenste laag uit blik kokosmelk)
  • 400 gr (diepvries)frambozen
  • 10 blaadjes gelatine
WAT MOET JE DOEN:
  1. Begin met het laten weken van 5 blaadjes gelatine in lauw water. Zet even apart.
  2. Doe de havermout (of het havermoutmeel) samen met de ontpitte dadels in een foodprocessor. Mix totdat er een plakkerig mengsel ontstaat. Voeg nu de honing toe en mix verder tot er een soort deegbal ontstaat.
  3. Bekleed een vierkante ovenschaal of bakblik met bakpapier of doorzichtig folie en bekleed de onderkant met het deegmengsel. Druk goed aan met een lepel of onderkant van een glas, zodat het dadelmengsel evenredig is verspreid over de bodem. Zet de bodem een kwartiertje in de koelkast.
  4. Mix ondertussen de kokosyoghurt met de kokoscrème. Knijp de gelatine uit en laat smelten in een steelpan. Voeg toe aan de kokosyoghurt en mix goed.
  5. Haal de bodem uit de koelkast en stort het kokosmengsel eroverheen. Verspreid evenredig door te ‘schudden’ met de ovenschaal. Zet de taart nu voor 3 uur in de koelkast of totdat de kokoslaag goed stijf is geworden.
  6. Wanneer de kokoslaag bijna goed is, week je de volgende 5 blaadjes gelatine in lauw water. Zet even apart.
  7. Doe de frambozen in een steelpan en blijf roeren totdat er een soort frambozenpuree ontstaan. Laat goed afkoelen.
  8. Knijp de gelatine uit en laat smelten in een steelpan. Voeg toe aan de frambozenpuree en mix goed. Haal de taart uit de koelkast en stort de frambozenlaag over de kokoslaag. Verdeel weer evenredig. Zet de taart nu weer 3 uur in de koelkast, totdat de frambozenlaag stijf is geworden.
  9. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (9 porties):
  • 200 gr havermout of haver(mout)meel (eventueel glutenvrij)
  • 5 medjoul dadels
  • 3 el honing
  • 500 gr kokosyoghurt
  • 3 el kokoscrème (bovenste laag uit blik kokosmelk)
  • 400 gr (diepvries)frambozen
  • 10 blaadjes gelatine
WAT MOET JE DOEN:
  1. Begin met het laten weken van 5 blaadjes gelatine in lauw water. Zet even apart.
  2. Doe de havermout (of het havermoutmeel) samen met de ontpitte dadels in een foodprocessor. Mix totdat er een plakkerig mengsel ontstaat. Voeg nu de honing toe en mix verder tot er een soort deegbal ontstaat.
  3. Bekleed een vierkante ovenschaal of bakblik met bakpapier of doorzichtig folie en bekleed de onderkant met het deegmengsel. Druk goed aan met een lepel of onderkant van een glas, zodat het dadelmengsel evenredig is verspreid over de bodem. Zet de bodem een kwartiertje in de koelkast.
  4. Mix ondertussen de kokosyoghurt met de kokoscrème. Knijp de gelatine uit en laat smelten in een steelpan. Voeg toe aan de kokosyoghurt en mix goed.
  5. Haal de bodem uit de koelkast en stort het kokosmengsel eroverheen. Verspreid evenredig door te ‘schudden’ met de ovenschaal. Zet de taart nu voor 3 uur in de koelkast of totdat de kokoslaag goed stijf is geworden.
  6. Wanneer de kokoslaag bijna goed is, week je de volgende 5 blaadjes gelatine in lauw water. Zet even apart.
  7. Doe de frambozen in een steelpan en blijf roeren totdat er een soort frambozenpuree ontstaan. Laat goed afkoelen.
  8. Knijp de gelatine uit en laat smelten in een steelpan. Voeg toe aan de frambozenpuree en mix goed. Haal de taart uit de koelkast en stort de frambozenlaag over de kokoslaag. Verdeel weer evenredig. Zet de taart nu weer 3 uur in de koelkast, totdat de frambozenlaag stijf is geworden.
  9. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept