Zondag bakdag! Vandaag gaan we voor heerlijke muffins met pindakaas en abrikozenjam. Deze combinatie is ook wel bekend onder de naam peanutbutter-jelly! Eerder maakte ik deze muffins ooit in de aardbeienvariant. Dat recept vind je hier. Deze keer dus met frisse abrikozenjam. Lekker zoet, maar toch suikervrij en super voedzaam!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

30 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (+/- 10 muffins):
  • 180 gr havermout
  • 200 ml amandelmelk
  • 100 gr suikervrije appelmoes
  • 2 eieren
  • 3 el pindakaas
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl vanille essence
  • 2 el suikervrije abrikozenjam
  • snuf zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een muffinvorm in of bekleed de muffinvormpjes met een muffinpapiertje.
  2. Doe alle ingrediënten behalve de jam bij elkaar in een kom en meng met een spatel tot een beslag. Doe het niet in de blender, want dan gaat alle lucht eruit.
  3. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes.
  4. Schep nu met een theelepeltje een klein beetje jam op elk muffinvormpje. Vervolgens ga je met een houten prikkertje ‘swirlen’ om de jam over de bovenkant te verdelen. Herhaal voor alle muffins.
  5. Zet de bakvorm in de oven en bak voor 20-30 minuten tot de muffins goudbruin zijn gekleurd.
  6. Haal de muffins uit de oven en laat ze afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt.
  7. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

Zondag bakdag! Vandaag gaan we voor heerlijke muffins met pindakaas en abrikozenjam. Deze combinatie is ook wel bekend onder de naam peanutbutter-jelly! Eerder maakte ik deze muffins ooit in de aardbeienvariant. Dat recept vind je hier. Deze keer dus met frisse abrikozenjam. Lekker zoet, maar toch suikervrij en super voedzaam!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

30 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (+/- 10 muffins):
  • 180 gr havermout
  • 200 ml amandelmelk
  • 100 gr suikervrije appelmoes
  • 2 eieren
  • 3 el pindakaas
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl vanille essence
  • 2 el suikervrije abrikozenjam
  • snuf zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een muffinvorm in of bekleed de muffinvormpjes met een muffinpapiertje.
  2. Doe alle ingrediënten behalve de jam bij elkaar in een kom en meng met een spatel tot een beslag. Doe het niet in de blender, want dan gaat alle lucht eruit.
  3. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes.
  4. Schep nu met een theelepeltje een klein beetje jam op elk muffinvormpje. Vervolgens ga je met een houten prikkertje ‘swirlen’ om de jam over de bovenkant te verdelen. Herhaal voor alle muffins.
  5. Zet de bakvorm in de oven en bak voor 20-30 minuten tot de muffins goudbruin zijn gekleurd.
  6. Haal de muffins uit de oven en laat ze afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt.
  7. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept