Glutenvrije bananenbroodjes zijn de perfecte snack om mee te nemen! Ze zijn niet alleen hartstikke schattig, maar ook lekker voedzaam en leuk om uit te delen. Je maakt ze in een handomdraai! Top ze af met wat pure chocolade en gevriesdroogd fruit en je hebt een geweldige snack!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

25 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (10 bananenbroodjes):
  • 150 gr kikkererwtenmeel
  • 2 bananen
  • 2 eieren
  • 100 ml melk
  • 2 tl bakpoeder
  • paar drupjes vanille essence
  • 1 tl koek- en speculaaskruiden
  • snuf zout
  • 2 blokjes pure chocolade
  • gevriesdroogd fruit naar keuze
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de vormpjes in. Je kunt ook muffinvormpjes gebruiken!
  2. Doe 2 bananen samen met het kikkererwtenmeel, de melk, eieren, het zout, bakpoeder en de koek- en speculaaskruiden in een kom en mix met een staafmixer. Dit kan ook in de blender of foodprocessor.
  3. Stort het mengsel in de vormpjes.
  4. Bak de bananenbroodjes in ongeveer 20 minuten goudbruin. Laat afkoelen.
  5. Smelt de chocolade in de magnetron of au bain marie en drizzle over de bananenbroodjes. Verkruimel het gevriesdroogde fruit en sprenkel eroverheen.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (10 bananenbroodjes):
  • 150 gr kikkererwtenmeel
  • 2 bananen
  • 2 eieren
  • 100 ml melk
  • 2 tl bakpoeder
  • paar drupjes vanille essence
  • 1 tl koek- en speculaaskruiden
  • snuf zout
  • 2 blokjes pure chocolade
  • gevriesdroogd fruit naar keuze
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de vormpjes in. Je kunt ook muffinvormpjes gebruiken!
  2. Doe 2 bananen samen met het kikkererwtenmeel, de melk, eieren, het zout, bakpoeder en de koek- en speculaaskruiden in een kom en mix met een staafmixer. Dit kan ook in de blender of foodprocessor.
  3. Stort het mengsel in de vormpjes.
  4. Bak de bananenbroodjes in ongeveer 20 minuten goudbruin. Laat afkoelen.
  5. Smelt de chocolade in de magnetron of au bain marie en drizzle over de bananenbroodjes. Verkruimel het gevriesdroogde fruit en sprenkel eroverheen.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept