Ik ben DOL op de Mexicaanse keuken en ik probeer graag allerlei dingen uit. Zo stonden er deze week enchiladas op het menu! Traditionele enchilidas hebben een vulling van gehakt, maar deze met kip zijn ook fantastisch. De guacamole en kaas bovenop maken het echt een feestje. Honger gekregen? Lees snel verder voor het recept!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

25 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (3 pers.):
  • 6 wraps
  • kipkruiden
  • 300 gr kipfilet
  • 1 blik mais
  • 1 blik zwarte bonen
  • 2 courgettes
  • 2 avocado’s
  • 1 pakje tomatenpassata
  • 4 tomaten
  • 1 ui
  • 1 el chiliflakes
  • 2 handjes geraspte kaas
  • peper en zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in.
  2. Snijd de kipfilet in blokjes en marineer 5 minuten in 3 el kipkruiden en een flinke scheut olijfolie.
  3. Verwarm een grote wokpan en bak hierin de kipblokjes goudbruin.
  4. Snipper de ui en snijd de courgettes en tomaten in blokjes.
  5. Voeg de ui, tomaten, courgette, mais en zwarte bonen toe aan de kipfilet en schep goed door.
  6. Voeg de tomatenpassata toe aan het mengsel en laat 5 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Prak ondertussen de twee avocado’s en breng op smaak met peper en zout.
  8. Vul de wraps met kipfiletmengsel en leg ze dichtgevouwen in een ovenschaal. Je kunt eventueel houten prikkertjes gebruiken om de wraps op hun plek te houden.
  9. Verdeel de guacamole over de wraps en bestrooi met de geraspte kaas en chiliflakes.
  10. Zet de ovenschaal ongeveer 10-15 minuten in de oven. De enchiladas zijn klaar als de wraps en kaas goudbruin zijn geworden.
  11. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen op Instagram met de hashtag #easyculi!

Deel het recept