Elke foodblogger heeft het magische groene goedje inmiddels wel op zijn of haar foodblog staan: matcha! Matcha is niet alleen erg lekker, maar bevat ook ontzettend veel goede ingrediënten, zoals calcium, kalium, vitamine A en C, ijzer en eiwitten die je immuunsysteem versterken. Hartstikke gezond, dus! Het fijne aan matcha is dat je er alle kanten mee op kunt. Je kunt het verwerken in werkelijke alle gerechten, bijvoorbeeld in chiapudding! Deze groene chiapudding is een vezel- en eiwitbom en dankzij de matcha bevat hij dus nog veel meer gezonde voedingsstoffen. Chiapudding is erg makkelijk om te maken en geschikt als lekker ontbijtje voor thuis of to-go!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

5 minuten

Social

Studentjekookt
WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 60 gr chiazaad
  • 320 ml amandelmelk
  • 1 el matchapoeder
    Toppings
  • 4 el kwark
  • gojibessen
  • handje bosbessen
  • 1 el lijnzaad
WAT MOET JE DOEN:
  1. Doe de amandelmelk samen met de matcha even in de blender zodat er groene melk ontstaat.
  2. Mix de groene matchamelk nu met het chiazaad en laat 5 minuten staan. Roer na 5 minuten een keer goed door met een garde en laat vervolgens nog eens 10 minuten staan. Je kunt het geheel nu ook een nachtje in de koelkast zetten in een afsluitbare pot.
  3. Doe de matcha chiapudding in een glas en top af met kwark, gojibessen, bosbessen en lijnzaad.
  4. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 60 gr chiazaad
  • 320 ml amandelmelk
  • 1 el matchapoeder
    Toppings
  • 4 el kwark
  • gojibessen
  • handje bosbessen
  • 1 el lijnzaad
WAT MOET JE DOEN:
  1. Doe de amandelmelk samen met de matcha even in de blender zodat er groene melk ontstaat.
  2. Mix de groene matchamelk nu met het chiazaad en laat 5 minuten staan. Roer na 5 minuten een keer goed door met een garde en laat vervolgens nog eens 10 minuten staan. Je kunt het geheel nu ook een nachtje in de koelkast zetten in een afsluitbare pot.
  3. Doe de matcha chiapudding in een glas en top af met kwark, gojibessen, bosbessen en lijnzaad.
  4. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept