Het herfstseizoen is aangebroken, dus dat betekent dat ik weer volop soepen kan gaan maken! Zelf ben ik groot fan van dikke, romige soepen met een flinke dosis pit. Het is erg makkelijk om een soep extra smaak te geven, door bijvoorbeeld verschillenden kruiden of door in plaats van bouillon kokosmelk te gebruiken. Dat deed ik ook in deze kokos-wortelsoep. De basis bestaat uit kokosmelk en wortel en ik heb er kurkuma en gember aan toegevoegd. Een super voedzaam soepje voor wat extra weerstand! Benieuwd hoe je deze topper maakt? Lees dan snel verder.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

30 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2 kommen):
  • 1 blikje kokosmelk (400 ml)
  • 200 ml water
  • 500 gr wortelen
  • stuk gember ter grootte van je duim
  • 1 ui
  • 1 bouillonblokje (of maggiblokje)
  • 1 el kurkuma
  • 1 tl chiliflakes
  • optioneel garnering: peterselie en room
WAT MOET JE DOEN:
  1. Snipper de ui en snijd de wortelen en de gember grof in stukken.
  2. Verhit een scheut olie in een diepe soeppan en fruit hierin de gember en ui. Voeg na 2 minuten de wortelen en de kurkuma toe en bak 5 minuten.
  3. Voeg na 5 minuten de kokosmelk, het water en het bouillonblokje toe. Doe de deksel op de pan en laat 20 minuten koken tot de wortel zacht is geworden.
  4. Pureer vervolgend met een staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Garneer de soep met chiliflakes en eventueel wat peterselie en (kokos)room.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (2 kommen):
  • 1 blikje kokosmelk (400 ml)
  • 200 ml water
  • 500 gr wortelen
  • stuk gember ter grootte van je duim
  • 1 ui
  • 1 bouillonblokje (of maggiblokje)
  • 1 el kurkuma
  • 1 tl chiliflakes
  • optioneel garnering: peterselie en room
WAT MOET JE DOEN:
  1. Snipper de ui en snijd de wortelen en de gember grof in stukken.
  2. Verhit een scheut olie in een diepe soeppan en fruit hierin de gember en ui. Voeg na 2 minuten de wortelen en de kurkuma toe en bak 5 minuten.
  3. Voeg na 5 minuten de kokosmelk, het water en het bouillonblokje toe. Doe de deksel op de pan en laat 20 minuten koken tot de wortel zacht is geworden.
  4. Pureer vervolgend met een staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Garneer de soep met chiliflakes en eventueel wat peterselie en (kokos)room.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept