Over precies 5 dagen zit ik in het vliegtuig naar Italië, dus ik kom alvast in de stemming door mijn favoriete Italiaanse gerechten te maken. Deze keer maakte ik een klassieke bruschetta met tomaat, basilicum, olijfolie, zout en knoflook. Heerlijk op een krokant stukje brood en geschikt voor ontbijt, lunch én diner. In tegenstelling tot veel andere Italiaanse gerechten is deze bruschetta hartstikke gezond en voedzaam. Bovendien is dit gerechtje ook helemaal vegan! Een topper die dus geschikt is voor iedereen. Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

10 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (1 pers.):
  • 2 boterhammen of ander brood naar keuze
  • 2 handjes snoeptomaten (+/- 15 stuks)
  • 8 blaadjes basilicum
  • 1 teen knoflook
  • snuf zeezout
  • snuf zwarte peper
  • 2 el olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Snijd de tomaten in blokjes en hak de basilicum fijn. Doe samen in een kom.
  2. Voeg nu de olijfolie, een klein snufje peper en flinke snuf zout toe en meng goed. Zet even opzij.
  3. Verhit wat boter of olijfolie in een koekenpan en toast de boterhammen 2-3 minuten aan beide kanten.
  4. Haal de boterhammen uit de pan en leg op een bord. Haal de schil van het teentje knoflook af en wrijf nu met de knoflook over beide kanten van de boterhammen.
  5. Schep vervolgens het tomatenmengsel op de boterhammen en strooi er eventueel nog wat peper en zout overheen.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (1 pers.):
  • 2 boterhammen of ander brood naar keuze
  • 2 handjes snoeptomaten (+/- 15 stuks)
  • 8 blaadjes basilicum
  • 1 teen knoflook
  • snuf zeezout
  • snuf zwarte peper
  • 2 el olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Snijd de tomaten in blokjes en hak de basilicum fijn. Doe samen in een kom.
  2. Voeg nu de olijfolie, een klein snufje peper en flinke snuf zout toe en meng goed. Zet even opzij.
  3. Verhit wat boter of olijfolie in een koekenpan en toast de boterhammen 2-3 minuten aan beide kanten.
  4. Haal de boterhammen uit de pan en leg op een bord. Haal de schil van het teentje knoflook af en wrijf nu met de knoflook over beide kanten van de boterhammen.
  5. Schep vervolgens het tomatenmengsel op de boterhammen en strooi er eventueel nog wat peper en zout overheen.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept