Ik ben echt dol op al die smeerseltjes uit de supermarkt. Eiersalade, krabsalade, kip kerrie en ga zo maar door! Helaas zijn ze allemaal niet even gezond en zitten ze bomvol met suiker en andere toevoegingen. Gelukkig kun je deze salades heel makkelijk zelf maken met slechts een handjevol ingrediënten! Vandaag maak ik een kip kerrie salade die heerlijk is op een broodje of boterham, maar ook voor bij de borrel. Benieuwd naar dit makkelijke en gezondere recept? Lees dan snel verder!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten

Social

Studentjekookt
WAT HEB JE NODIG (1 vol bakje à 3-4 porties):
  • 200 gr kipfilet
  • 1 blokje bouillon naar keuze
  • 100 gr ananas
  • 3 el (vegan) mayo, YoFresh of friteslijn
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 1 bosui
  • peper en zout naar smaak
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een ruime pan met water aan de kook. Doe de kipfilet samen met het bouillonblokje in het water en laat 15 minuten koken. Zorg dat de kipfilet helemaal onder water ligt!
  2. Ondertussen snijd je de ananas heel fijn in blokjes en de bosui snijd je in ringen.
  3. Giet de kip af en trek de kipfilet met twee vorken uit elkaar, zodat je pulled chicken krijgt.
  4. Doe de kip samen met de ananas, bosui, mayo, kurkuma en het kerriepoeder in een kom en mix goed. Breng vervolgens op smaak met peper en zout.
  5. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (1 vol bakje à 3-4 porties):
  • 200 gr kipfilet
  • 1 blokje bouillon naar keuze
  • 100 gr ananas
  • 3 el (vegan) mayo, YoFresh of friteslijn
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 1 bosui
  • peper en zout naar smaak
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een ruime pan met water aan de kook. Doe de kipfilet samen met het bouillonblokje in het water en laat 15 minuten koken. Zorg dat de kipfilet helemaal onder water ligt!
  2. Ondertussen snijd je de ananas heel fijn in blokjes en de bosui snijd je in ringen.
  3. Giet de kip af en trek de kipfilet met twee vorken uit elkaar, zodat je pulled chicken krijgt.
  4. Doe de kip samen met de ananas, bosui, mayo, kurkuma en het kerriepoeder in een kom en mix goed. Breng vervolgens op smaak met peper en zout.
  5. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept