Ik eet bijna elke dag hummus. Het is lekker op brood of crackers, maar ook door een salade of als dip. Je hebt hummus in alle soorten en smaken, maar ik hou het meest van de varianten naturel of zongedroogde tomaat. Wist je dat hummus ook hartstikke geschikt is om mee te bakken? Het geeft baksels een heerlijk luchtige en smeuïge structuur en bovendien extra veel smaak. Dit hummusbrood is gemaakt met naturel hummus en lekkere zongedroogde tomaatjes. Perfect als lunch, maar ook als snack en tussendoortje. Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

10 minuten + 30 min oven

Social

WAT HEB JE NODIG (1 brood):
  • 175 gram speltmeel
  • 200 ml (plantaardige) melk
  • 200 gr hummus naturel
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 eieren
  • 90 gram zongedroogde tomaten
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • peper en zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakevorm in.
  2. Doe alle ingrediënten (behalve de zongedroogde tomaat) in een foodprocessor en mix tot een glad beslag. Je kunt ook een staafmixer gebruiken.
  3. Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes en spatel door het beslag.
  4. Stort het beslag in de cakevorm en bak in ongeveer 30 minuten goudbruin in de oven. Check met een houten prikker of hij gaar is. Laat het hummusbrood afkoelen voordat je hem aansnijdt.
  5. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (1 brood):
  • 175 gram speltmeel
  • 200 ml (plantaardige) melk
  • 200 gr hummus naturel
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 eieren
  • 90 gram zongedroogde tomaten
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • peper en zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakevorm in.
  2. Doe alle ingrediënten (behalve de zongedroogde tomaat) in een foodprocessor en mix tot een glad beslag. Je kunt ook een staafmixer gebruiken.
  3. Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes en spatel door het beslag.
  4. Stort het beslag in de cakevorm en bak in ongeveer 30 minuten goudbruin in de oven. Check met een houten prikker of hij gaar is. Laat het hummusbrood afkoelen voordat je hem aansnijdt.
  5. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept