We houden allemaal van gezonde snacks. En al helemaal als ze makkelijk zijn om te maken en ook nog gezond zijn. Deze no bake havermoutcups bevatten slechts een handjevol ingrediënten en zijn snel klaar. Zo kun jij overal genieten van een verantwoord tussendoortje. Benieuwd hoe je deze gezonde snack maakt? Lees dan snel verder.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

15 minuten + 2 uur koeling

Social

Studentjekookt
WAT HEB JE NODIG (+/- 7-8 cups):
  • 150 gr havermout
  • 5 dadels
  • 3 el honing
  • 200 gr pure chocolade
  • 4 el proteïn cream salted caramel
  • zeezout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Doe de havermout samen met de dadels en honing in de keukenmachine en mix tot je een plakkerige substantie hebt.
  2. Pak een muffinvorm en vet lichtjes in met een vetstof. Dit hoeft niet perse, maar dan komen de cups er iets makkelijker uit.
  3. Verdeel het havermoutmengsel over 7-8 muffinvormpjes en druk goed aan met een lepel of met je vingers. Zet een kwartiertje in de koelkast of 10 minuten in de vriezer.
  4. Schep met een theelepel een schepje salted caramel cream in het midden van alle cups.
  5. Smelt de chocolade au bain marie en stort over de cups. Zorg dat de salted caramel helemaal bedekt is.
  6. Zet de cups 1-2 uur in de koelkast totdat de chocolade hard is geworden.
  7. Haal de cups uit de muffinvorm en besprenkel met wat zeezout.
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (+/- 7-8 cups):
  • 150 gr havermout
  • 5 dadels
  • 3 el honing
  • 200 gr pure chocolade
  • 4 el proteïn cream salted caramel
  • zeezout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Doe de havermout samen met de dadels en honing in de keukenmachine en mix tot je een plakkerige substantie hebt.
  2. Pak een muffinvorm en vet lichtjes in met een vetstof. Dit hoeft niet perse, maar dan komen de cups er iets makkelijker uit.
  3. Verdeel het havermoutmengsel over 7-8 muffinvormpjes en druk goed aan met een lepel of met je vingers. Zet een kwartiertje in de koelkast of 10 minuten in de vriezer.
  4. Schep met een theelepel een schepje salted caramel cream in het midden van alle cups.
  5. Smelt de chocolade au bain marie en stort over de cups. Zorg dat de salted caramel helemaal bedekt is.
  6. Zet de cups 1-2 uur in de koelkast totdat de chocolade hard is geworden.
  7. Haal de cups uit de muffinvorm en besprenkel met wat zeezout.
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept