De Aziatische keuken is mijn favoriet! Het liefst eet ik elke dag curry’s, loempia’s, dumplings, Aziatische soepen en ga zo maar door. Curry’s zijn ook ZO makkelijk om te maken en bovendien zijn ze hartstikke gezond, omdat ze tjokvol groenten zitten en bijvoorbeeld geen toegevoegde suikers bevatten. Je hebt ook helemaal geen pakjes en zakjes uit de supermarkt nodig, maar gewoon wat basiskruiden. Deze groene curry dankt haar kleur aan spinazie en een heleboel andere groene groenten. Gezond, makkelijk, snel en ZO lekker! Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

15 minuten

Social

Studentjekookt
WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 125 gr volkoren mie
  • 2 handen spinazie
  • 250 ml kokosmelk
  • 250 gr asperges
  • 250 gr sugarsnaps
  • 1 hele paksoi
  • 250 gr garnalen
  • 1 sjalot en 1 teentje knoflook
  • 1 tl chiliflakes
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el komijnpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 rode peper
  • 3 el sojasaus
  • peper en zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een pan water aan de kook en kook die mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak hierin de garnalen 3 minuten aan beide kanten. Breng op smaak met 1 tl knoflookpoeder. Haal ze vervolgens uit de pan en zet ze in een bakje apart.
  3. Snijd ondertussen de paksoi en asperges in stukken. Snipper de sjalot. Verhit opnieuw wat olie in de pan en fruit hierin de sjalot. Voeg na 3 minuten de paksoi en asperges toe en bak 5 minuten.
  4. Ondertussen doe je de spinazie samen met de kokosmelk, het teentje knoflook, de rode peper en wat peper en zout in de blender. Blend tot een gladde groene saus ontstaat.
  5. Voeg de saus toe aan de paksoi en asperges. Voeg ook het paprikapoeder, komijnpoeder en de sojasaus toe en breng aan de kook. Zet vervolgens het vuur laag en laat 10 minuten koken. Voeg na 5 minuten de sugarsnaps en garnalen toe. Laat nog even sudderen.
  6. Giet de mie af en serveer me de curry.
  7. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 125 gr volkoren mie
  • 2 handen spinazie
  • 250 ml kokosmelk
  • 250 gr asperges
  • 250 gr sugarsnaps
  • 1 hele paksoi
  • 250 gr garnalen
  • 1 sjalot en 1 teentje knoflook
  • 1 tl chiliflakes
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el komijnpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 rode peper
  • 3 el sojasaus
  • peper en zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een pan water aan de kook en kook die mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak hierin de garnalen 3 minuten aan beide kanten. Breng op smaak met 1 tl knoflookpoeder. Haal ze vervolgens uit de pan en zet ze in een bakje apart.
  3. Snijd ondertussen de paksoi en asperges in stukken. Snipper de sjalot. Verhit opnieuw wat olie in de pan en fruit hierin de sjalot. Voeg na 3 minuten de paksoi en asperges toe en bak 5 minuten.
  4. Ondertussen doe je de spinazie samen met de kokosmelk, het teentje knoflook, de rode peper en wat peper en zout in de blender. Blend tot een gladde groene saus ontstaat.
  5. Voeg de saus toe aan de paksoi en asperges. Voeg ook het paprikapoeder, komijnpoeder en de sojasaus toe en breng aan de kook. Zet vervolgens het vuur laag en laat 10 minuten koken. Voeg na 5 minuten de sugarsnaps en garnalen toe. Laat nog even sudderen.
  6. Giet de mie af en serveer me de curry.
  7. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept